Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panowie czy to rozciągnięty łańcuch rozrządu?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marek_chamski Zobacz posta
    Ten HDS to dla mnie nowość i nie wiem czy chiński kabel coś takiego potrafi. Czy te parametry się zczytuje w tym oknie gdzie są wszystkie dane bieżące? Bo w menu głównym miałem też okno o nazwie monitorowanie paliwa czy coś podobnie brzmiącego ale po kliknięciu komputer pokazał komunikat że nie jest to możliwe dla mojego pojazdu.
    Moduł PGM-FI -> Data List

Capture.jpg

Comment

Zamieszczone przez marek_chamski Zobacz posta
      Odnośnie zapalania błędu P0420 to wyskakuje on tylko jak jadę minimum 5 minut ze stała prędkością 90 km na piątym biegu. (...) spalanie średnie wzrosło z 10 po mieście do 12 litrów pokazywanych przez komputer (...) Obecnie podnosi się o 0,1 litra co każda minutę na postoju z biegiem na luzie, podczas jazdy spada ale średnio pokazuje minimum o 2 litry więcej niż przed naprawą
      nie ma winy mechanika, raczej zbieg okoliczności, a tak naprawdę to początek procesu dogorywania katalizatora (gadaliśmy o sondach) ale wychodzi na to że to katalizator zerknij na temat:
      P0420 w VIIIgen

Kierownik Działu Diesla

Comment

Lukas Pokazuje HDS takie parametry na biegu jalowym 96A61B94-B44F-4A2D-BC23-E26C5982AD86.jpg

Lukas Pokazuje HDS takie parametry na biegu jałowym spalania

Czy możliwe ze po resecie parametrów jakieś mapy sobie komputer musi poustawiać i się unormują te wartości? Na obrotomierzu litry lecą w górę na spalaniu średnim na luzie ale już na okienku następnym wskazującym skale spalania chwilowego od 0-20l jest na 0 wskazówka.
        Last edited by Lukas; 18-04-2019, 08:16. Powód: Połączenie postów.

Comment

Parametry są ok, mieszanka paliwowa jest nawet lekko zubożona (st i lt fuel trim < 1). Daj chwilę ECU, żeby sobie poustawiał mapy po resecie.

Comment

Working...
          X