Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czyszczenie przepustnicy Honda ufo 1.8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czyszczenie przepustnicy Honda ufo 1.8

Witam
    Po wciśnięciu sprzęgła przy hamowaniu na krzyżowe itd obroty spadaja mi poniżej 500 razem z drganiami kilka razy stało się tak że auto mi zgasło. Postanowiłem więc wyczyścić przepustnicy bo wydaje mi się że problem tkwi tutaj gdyż świece wymieniłem oraz regulowalem zawory. Proszę o poradę jak się do tego zabrać oraz czy istnieją jakieś usterki ito po demontażu.

HDS i uczenie Civica wolnych obrotów

Comment

Czyli rozumiem nauka biegu jałowego?

Comment

tak jest. wyzerowanie pamięci biegu jałowego i nauka na nowo

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
          tak jest. wyzerowanie pamięci biegu jałowego i nauka na nowo

Dziękuję za pomoc

Comment

powodzenia trzymam kciuki!

tu jest dość obszerny wątek na ten temat -> https://www.civicforum.pl/showthread...pustnicy-w-1-8

niestety dużo użytkowników boryka się z tymi problemami ale niektórym się udaje

Comment

Idzie to w miarę szybko ogarnąć za pomocą testera diagnostycznego Foxwell NT510 dokładnie jak tu: https://www.youtube.com/watch?v=WyKmf2rDpW0 jedyny problem to sam tester bo jest dosyć drogi ale zabawka fajna i może się przydać.

Comment

Zamieszczone przez Dizzy Zobacz posta
                Idzie to w miarę szybko ogarnąć za pomocą testera diagnostycznego Foxwell NT510 dokładnie jak tu: https://www.youtube.com/watch?v=WyKmf2rDpW0 jedyny problem to sam tester bo jest dosyć drogi ale zabawka fajna i może się przydać.
                Posiadam foxwell gt80 nadaje się do tego? Jednak zamierzam dziś sam wyczyścić przepustnice tylko potem muszę wyzerowac w komputerze

Comment

Zamieszczone przez GeSto Zobacz posta
                  Posiadam foxwell gt80 nadaje się do tego? Jednak zamierzam dziś sam wyczyścić przepustnice tylko potem muszę wyzerowac w komputerze
                  Sprawdź na stronie foxwell czy do Twojego modelu idzie ściągnąć oprogramowanie do hondy. Jak idzie to powinno być ok
                  EDIT: GT80 też się nada. Niezła maszyna swoją drogą 3
                  Informacje o Foxwell GT80 Profesjonalny Komputer Diagnostyczny - 6833830786 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2018-12-17 - cena 6699 zł
                  Last edited by Dizzy; 06-03-2019, 11:07.

Comment

Zamieszczone przez Dizzy Zobacz posta
                    Sprawdź na stronie foxwell czy do Twojego modelu idzie ściągnąć oprogramowanie do hondy. Jak idzie to powinno być ok
                    EDIT: GT80 też się nada. Niezła maszyna swoją drogą 3
                    https://archiwum.allegro.pl/oferta/f...833830786.html
                    Właśnie pobieram aktualizacje i myślę że się uporam z tym problemem

Comment

Super, daj znać jak Ci poszło. Fajnie, że masz dostęp do takiego sprzętu

Comment

Zrób tutorial od razu nigdy tego nie robiłem a pewnie też mnie to czeka za jakiś czas.

Comment

Zamieszczone przez falcong700 Zobacz posta
                          Zrób tutorial od razu nigdy tego nie robiłem a pewnie też mnie to czeka za jakiś czas.
                          wow i delphi to ogarnia

Comment

A to wiem bardziej chodziło mi o tutorial czyszczenia od strony mechanicznej :P z informatyką sobie radzę nie chcę za dużo narozbierać

Comment

Zamieszczone przez falcong700 Zobacz posta
                              A to wiem bardziej chodziło mi o tutorial czyszczenia od strony mechanicznej [emoji14] z informatyką sobie radzę nie chcę za dużo narozbierać
                              10 minut dla amatora i przepustnica na zewnątrz z podstawowymi narzedziami, następnie bardzo delikatne czyszczenie benzyną ekstrakcyjną, montaż i wyzerowanie biegu jałowego

Comment

Working...
                              X