Witam, mam następujący problem, podczas wciskania sprzęgła obroty spadają na 550 żeby zaraz odbić na 1100 i wracają do normy około 850. Podobno da się to wyeliminować aktualizacją oprogramowania sterownika silnika. Pytanie czy to prawda, jeśli tak to gdzie mogę to zrobić?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
aktualizacja sterownika
Collapse
X
-
Mi pomogło , ale mam starsze auto (2006), innym osobom również, ale najpierw czyszczenie przepustnicy i nauka wolnych obrotów , jak to nie pomoże możesz pomyśleć o aktualizacjii. Ja robiłem w ASO i raczej tylko tam . Najpierw polecam lekturę
Witam kolegów. Od miesiąca borykam się z problemem gaśnięcia civica podczas jazdy. Problem pojawia się najczęściej gdy dojeżdżam do krzyżówki ,gdy zwalniam lub się zatrzymuję,i-shift hamuje biegami w trybie automat. Najczęściej gaśnie jak jest silnik zimny,ciepły a najmniej jak jest rozgrzany. Obroty spadają do 500 a nawet poniżej i wtedy gaśnie. Zrobiłem próby: -na zimnym silniku i ciepłym podczas jazdy np 40km/h wrzuciłem n a N i zahamowałem do zera...obroty spadły do zera i zgasł
Comment