Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obroty na biegu jałowym

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez krzychkrzy Zobacz posta
    Wlaśnie jest wiele tematów w których ludzie nie dzielą się tym czy z tego wyszli czy nie tylko temat się urywa a jednak warto próbować skoro jakoś się niektórym udaje.
    Nie denerwuj się. Temat się urywa bo nikt nie rozwiązał problemu, gdyby się komuś udało, na pewno by się podzielił wiedzą. U niektórych problem w ogóle nie występował na LPG więc skąd mają wiedzieć co jest rozwiązaniem problemu?

Zamieszczone przez krzychkrzy Zobacz posta
    Dziś zauważyłem, że ten spadek obrotów ma miejsce tylko i wyłącznie wtedy, kiedy hamuje i redukuje natomiast, kiedy np przyhamuje, puszcze hamulec i wciskam sprzęgło to obroty lecą normalnie. Czy jest to jakiś trop?
    Skoro przeczytałeś wszystkie tematy w Internetach na ten temat to na pewno wiesz, że Twój "jakiś trop" występuje też u innych.

Łączę pozdrowienia

Comment

Witam

Od pewnego czasu zauważyłem problem z opadaniem obrotów przy hamowaniu, np dojedzie do skrzyżowania co powoduje gasniecie silnika. Dzieje się to tylko na zimnym silniku, tzn na rozgrzanym też się od czasu do czasu zdarzy ale jest to mało zauważalne i silnik nie gasnie.

Auto od 20 tys jeździ na LPG. W tej chwili ma przejechane 100 tys. Problem dostrzegłem od czasu gdy zrobiło się zimno około listopada z czego w ostatnich dniach / tygodniach jest coraz gorzej. Na samym początku po założeniu gaz,u gdy było jeszcze ciepło problem nie występował.

Gdy auto jeździło ubieglej zimy na benzynie dało się wyczuć spadek obrotów ale nie było nigdy sytuacji że silnik przez to zgasł.

Przed montażem lpg robiona była regulacja zaworów i wymiana świec.

Czy obroty mogły się rozkalibrowac przy wymianie akumulatora? Czytałem gdzieś że jest to możliwe a samochód stał kilkanaście godzin bez akumulatora.

Polecacie zrobić aktualizacje ECU, czyszczenie przepustnicy i kalibracja obrotów jałowych?

Problem obecnie występuje zarówno na benzynie jak i gazie.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Comment

Jeśli występuje na benzynie-to czyszczenie przepustnicy jak najbardziej. Jeśli u Ciebie na początku LPG chodziło ok, to jest szansa, że po czyszczeniu przepustnicy i nauczaniu obrotów wszystko będzie ok również na lpg. Powinno być ok przynajmniej na PB.

Comment

Working...
        X