Witam wszystkich serdecznie - mój nowy nabytek Ufo 1.8 z lpg skrzynia I shift i problem jak w tytule . Potrafi z wolny obrotów wskoczyć nagle na 1500 a przy przyspieszaniu czasem "na dole obrotów" szarpać . Identycznie jest i na gazie i na benzynie , świece zmienione na dedykowane irydowe , gazownik nic nie stwierdził - ponoć przeczyścił przepustnice . U innego elektronika zrobione zerowanie adaptacji , uczenie biegu jałowego itd. Nic nie pomaga - co najdziwniejsze komputer diagnostyczny nie pokazuje błędów - Jakieś sugestie ??? z góry dzięki za każdą !
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
1.8 I-shift lpg szarpie , faluje obrotami
Collapse
X
-
Prosiłbym Cię byś zerknął na wstępie do regulaminu forum i się z nim zapoznał. Pominąłeś na pewno pkt.2Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
-
ja już tracę rachubę ile mamy wątków o takim temacie, no bo powitanie nie załatwia sprawy jak się nie czyta Przewodnika do końca, a przynajmniej do pkt 3 bo jest wyszukiwarka i o tym jest opór tematów i teraz ... nie wiem/.
- kopiuj wklej robić?
- czy pisać jeszcze raz, ale komu się chce?
- skasować to user się obrazi?
- zrobić gdzieś dodatkowe podforum na ten temat,
Nie wiem jak prowadzić forum aby było wygodnie, prosto i czytelnie kiedy taki bajzel robią forumowicze, no człowiek by chciał pomóc, ale jak ..? no niech ktoś podpowie.
Widać żę kupa ludzi czyta wątek ale mało kto pisze, no bo co tu pisać? gdy na 100 wątków 35 jest o obrotach, przepustnicy, lpg itd.
sorry za frustrację, ale nie daję rady...Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Problem z obrotami falującymi i szarpaniem dotyczy z tego co widzę skrzyń manualnych, tu jest info że jest I-shift... Geneza problemu będzie ta sama? Jak tak to połączę temat z odpowiednikiem ze skrzynią manualną.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
Comment