Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dźwięk przelewania paliwa przy hamowaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Tez mam taki objaw. tylko dziwne, ze w innych samochodach TEŻ miałem zbiorniki paliwa i tego nie było

Comment

Dzisiaj po zatankowaniu do pełna uslyszałem po raz pierwszy to zjawisko. Użytkuje civica 5D od roku, 23 tyś. Dziwne, że przy pełnym baku. W sumie nie jest to męczące i głośne, słychac tylko przy ruszaniu i natychmiastowym hamowaniu.

Comment

w civicu nie słyszę a vectrze (zbiornik pod tylnym siedzeniem/bagażnikiem) słyszałem... nie jest tak źle.
        1.8 5D Sport

Comment

Podobno w civicu jest płaski bak może stąd te dźwięki.

Comment

Mam to samo i jest to trochę denerwujące. Po zatankowaniu pod korek słychać przemieszanie się płynów mniej więcej na wysokości za fotelem kierowcy i bezpośrednio pod nim.

Przestraszyłem się, że mam urwany jakiś zaczep/ mocowanie baku. Jednak jak widać ten typ tak ma i w związku z umieszczeniem baku w takim a nie innym miejscu słychać takie dźwięki.
            Mimo wszystko jak będę w warsztacie to poproszę aby przy okazji rzucili na to okiem.

Comment

Nie ma na co rzucać okiem, standard. Ten typ tak ma. W IX tez.

Comment

Jak ListeR napisał: to normalny odgłos, niektórych wkurza, mnie akurat bawi Zniknie jak Ci zostanie jakieś 35 litrów pod czterema literami. Nie jeździj z tym nigdzie, bo jak mechanik o tym nie będzie wiedział to Ci jeszcze samochód popsuje.

Comment

Working...
                X