Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc przy zakupie 1.4 czy 1.8

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pomoc przy zakupie 1.4 czy 1.8

Witam, przymierzam się do kupna civica, problem w tym ze mam ograniczony budżet co za tym idzie mniejszy wybór. Przez cały czas szukałem silnika 1.8 bo z tego co znalazłem w sieci są po prostu rozsadniejszym wyborem. Dzisiaj znalazłem fajne autko 1.4 w gazie (ogólnie chciałem wsadzić gaz) ale w wersji 100 konnej. I teraz moje pytanie jako ze 350 dni w roku autko jest po mieście a tylko prze parę dni będzie miało okazję być w trasie, jak radzą sobie te silniki? Nogę mam lekka w trasie 110-120 w pełni mi wystarcza , no chyba ze od czasu do czasu coś trzeba wyprzedzić ale po tym manewrze wracam zaraz do punktu wyjścia. Czy przy tej prędkości da się w samochodzie normalnie słuchać radia czy silnik z 4 tys obrotow urzada nam koncert? Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za błędy ale pisze z telefonu

A i pytanie na marginesie co sądzicie o skrzyniach i shift bo też znalazłem dwa ładne samochody z ta skrzynią (1.8) ale nie mailem nigdy do czynienia z automat ami i nie mam pojęcia jak jest z ich awaryjnosca itp .
    Last edited by rambo7; 20-09-2016, 22:11. Powód: po sobie stosuj Edycję

pierwszy wpis nie w tym miejscu bo widać że dałeś pomiń Regulamin, nawet niedoczytawszy do pkt 2, po sobie piszemy stosując edycję, warto nadrobić zaległości bo to utrudniać będzie tobie poruszanie sie po forum a Funkcyjnym dajesz dużo pracy, przez co staniesz się "ulubionym" userem Moderatorów . a dodam że w pkt. 3 pisze co zrobić by uzyskać odpowiedź na zadane pytanie! ...a odpowiedzi udzielonych jest sporo,
    no ale zaległości masz z Regulaminem pkt 2, 3, 5 itd. zasady sąpo to by było łatwiej dla Ciebie!

Odpowiedzi są w dziale 8 generacji w temacie: Silnik 1,4 jaki jest ? oraz temat o skrzyni i-schift wpisując w wyszukiwarkę forumową kluczowe słowa. Konieczna poprawa.

Last edited by rambo7; 20-09-2016, 22:14.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja od siebie dodam że warto jeszcze zaglądnąć na poradnik kupującego gdzie także są zawarte odpowiedzi ta Twoje pytania
      https://www.civicforum.pl/forumdispl...upuj%C4%85cego
      Zamykam
      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Working...
      X