Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik 1.8 gaśnie w trakcie jazdy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Silnik 1.8 gaśnie w trakcie jazdy

Witam, dziś pierwszy raz mi się zdarzyło, że Honda 2007 1.8 tylko benzyna zgasła w trakcie jazdy. Rano auto normalnie odpaliło, wyjechałem z garażu przejechałem jakieś 3-4 km po mieście i nagle auto zgasło (pojawiły się oczywiście standardowe kontrolki). Przekręciłem kluczyk i auto normalnie odpaliło i ruszyłem dalej. Taka sama sytuacja za jakieś 4-5km. Dodam tylko, że zdarzyło się to dwa razy przy dojeżdżaniu do skrzyżowania. Dzięki

Jak długo masz to auto? Co było ostatnio robione? Czy są jakieś błędy? Podłączałeś komputer żeby zrobić diagnostykę?
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Auto mam rok. Żadne błędy nie wyskakują. Jakieś 3 miechy temu wymieniałem aku, parę dni temu filtr powietrza i kabinowy. Czeka mnie na dniach jeszcze wymiana oleju. Komputer, diagnostyka = czarna magia

Comment

Może regulacja luzów zaworowych?

Comment

W jaki sposób zgasnął. Na dojeździe do świateł? ( czyli hamowanie i sprzeglo)

Comment

Dokładnie tak

Comment

Zamieszczone przez obmierzluch Zobacz posta
              parę dni temu filtr powietrza i kabinowy
              Więc zacznij od tego co było ostatnio robione. Sprawdź czy filtr powietrza został poprawnie założony i zamknięty.

Comment

Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
                Więc zacznij od tego co było ostatnio robione. Sprawdź czy filtr powietrza został poprawnie założony i zamknięty.
                No właśnie wstyd się przyznać, ale to właśnie to, gdzieś musiałem źle zamontować pokrywę od filtra powietrza. Wczoraj jeszcze raz ją otworzyłem i nałożyłem z powrotem, dokładnie patrząc czy wszędzie wszystko do siebie ładnie pasuje. Jak na razie problem mam z głowy. Plus tej sytuacji jest taki, że tak naprawdę to mogło być wszystko (przeszukałem Internet wzdłuż i wszerz) : luzy zaworów,świece, przepustnica. W najbliższych dniach mam zamiar sprawdzić każdą z tych rzeczy Dzięki wszystkim za zaangażowanie i próbę pomocy. Pozdrawiam

Comment

Working...
                X