Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik nie trzyma wolnych obrotów po czyszczeniu EGR'a

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Silnik nie trzyma wolnych obrotów po czyszczeniu EGR'a

Witam

Ostatnio wyczyściłem EGR wraz z układem dolotowym gdyż pojawiał mi się błąd od zaworu EGR. Poza tym błędem wcześniej nic z autem się nie działo. Po odebraniu auta od mechanika pojawił się problem z trzymaniem wolnych obrotów. Bez dodania gazu ciężko było auto uruchomić. Przy dojazdach do skrzyżowania (hamowanie silnikiem) silnik gasł. Dodam, że od czyszczenia przejechałem z 15-20 km ale problem dalej występuje. Czy faktycznie komputer musi dostosować się do nowych parametrów EGR'a ? Jak długo może to trwać - chyba, że coś mechanik podczas czyszczenia zepsuł ?

Dziękuję za podpowiedzi.

Witamy się w odrębnym dziale skoro chcesz sie przywitać, o tym pisze w pkt 2 Regulaminu ale go pominąłeś, a potem zakładasz wątek o którym napisano wiele. 3 ci punkt Regulaminu mówi w jaki sposób wątek znaleźć. Na dzień dobry zamiast przeczytać 2 zdania masz 2 wpadki za jednym razem. Warto czytać chociaż do pkt 3. Sugeruję nadrobić zaległości.
    Last edited by rambo7; 05-02-2016, 17:55. Powód: Regulamin pkt 2 i pkt 3.

Tutaj raczej nie winił bym EGRu tylko "układ dolotowy". Mechanik pewnie wyczyścił przepustnicę a nie zrobił nauki biegu jałowego. Czy przy wyhamowywaniu przed skrzyżowaniem (nie silnikiem, tylko normalnie hamulcem) po wciśnięciu sprzęgła obroty falują, podskakują? Jak tak, to ewidentnie jałowy jest do nauczenia.
    Więcej TUTAJ.

Comment

Ja mogę tylko dodać, że dzisiaj wyczyściłem swój EGR i może jest ciut lepiej, tzn auto płynniej i łatwiej przyśpiesza... jak kolwiek to brzmi. Przy okazji wymieniłem uszczelkę która jest pod EGR-em. 30 minut zabawy i przy przebiegu rzędu 120 tys myślę, że warto było.

Comment

Working...
      X