Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda nie odpala

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda nie odpala

Witam

Pisze w imieniu znajomego.

civic 1.8 sport z 2006r.
    Jakis czas temu po energicznym ruszeniu 1..2.. auto zgaslo, wyskoczyl komunikat “check system vsa error” i nie chce odpalic. Dwa razy byl podlaczany do kompa ale jest brak komunikacji z autem. Samochod zostal odcholowany do salonu hondy, po 2 tyg. stwierdzili ze komp do wymiany ale po wymianie akazalo sie ze dalej nie odpala. Wlasnie mija 9 tydzien i panowie mechanicy nie maja pojecia co jest nie tak.

Macie moze jakies sugestie co moze byc nie tak?

no to temat trudny, jeśli ASO mające dostęp do urządzeń diagnostycznych sobie nie radzi to jest chyba problem .
    Mało danych napisałeś, błąd systemu VSA to szerokie pojęcie. Jeśli jest brak komunikacji z ECU no to komputer, wymiana nie pomaga - no to problem. (Ciekawe kto płacił za nowy komputer? )
    Nie wiem czy odłączenie Modułu VSA może spowodować niemożliwość uruchomienia silnika?
    Najistotniejsza informacja to ta, że jest brak komunikacji z ECU - tu bym szukał gdzieś jest przerwa w obwodach komunikacji odnoszące się do sieci F-CAN.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Akcja dzieje sie w UK. Salon zaproponowal wymiane za 1600 funtow ale wlasciciel znalazl uzywke na ebay'u za 300 (zgodnosc kompa z modelem zostala wczesniej potwierdzona przez salon). Po tej wpadce zaproponowali dla niego ze nie poniesie dalszych kosztow ale 9 tygodni to troche przesada!

Comment

niestety moja wiedza i "zdolności jasnowidzenia" nie sięgają tak daleko , możę mało napisałeś by coś mi wpadło do głowy ale jeśli auto stoi 9 tygodni to nie jest przesada ..to jest przegięcie! Myślę że jak jest jakiś program angielski typu "Turbokamera" jak w TVN Turbo to warto się zgłosić. Swoją drogą pewnie niedaleko fabryka Swindon gdzie ją składali ..a takie cieniasy że nie wiedzą co jest?
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X