Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trzęsie się we wnętrzu przy około 2000 obr

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Trzęsie się we wnętrzu przy około 2000 obr

Moją Civic mam od niedawna, rok 2009, 1.8, 85k przebiegu.

Zauważyłem, że po krótkiej jeździe jak silnik się rozgrzeje, było to akurat jak szukałem miejsca na parkingu, to jak dodam gazu tak przy około 1800-2000 obr słychać jakby trzęsła się przednia szyba lub kokpit. Czy to normalne, że tak jakieś drgania są przenoszone? Na zimnym silniku jest raczej ok, nic niepokojącego nie słyszałem. Nie wiem czy to w ogóle dobry dział, czy to coś z silnikiem. Czy może po prostu "ten typ tak ma" i tylko coś we wnętrzu się akurat trzęsie przy tych obrotach. Będę obserwował sytuację. Ale jak ktoś spotkał się z tym to zapraszam do dyskusji. Nie wiem czy w silniku coś niepokojącego słychać przy tych obrotach, bo na razie nie mam jak sprawdzić samemu.

Może to podszybie wpada w rezonans? Niektórym to się zdarza... Najlepiej je rozebrać, wyczyścić i czymś podkleić żeby nie wpadało w wibracje.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Jeśli nie wiesz co drży, najlepiej najpierw to zlokalizować. Poproś kogoś o przejażdżkę z Tobą i przytrzymanie kolejnych elementów, gdy coś zacznie wibrować.
      Potem można się zabierać do sprawy, jak to wygłuszyć.
      sigpic
      UFO, 1.8 Sport
      Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Working...
      X