Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poziom oleju w UFO 1.4, 1.8, 2.0

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Poziom oleju w UFO 1.4, 1.8, 2.0

witam.ktore miejsce na bagnecie od oleju silnika pokazuje poziom ok? bo nie ogarniam tych znaczkow...
    Last edited by Alix; 19-06-2014, 13:59.

tam jest taka "kratkowana" końcówka nieco wyżej niż sam szpic, fakt jest bardzo krótka skala i owszem jest to mało czytelne.
    Załączone pliki
    Last edited by rambo7; 02-06-2014, 08:34.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

dziekuje!czyli jak jest na kratce ,to bedzie ok?

Comment

Dokładnie, góra kratki to MAX a dół to poziom minimalny. Najlepiej jak jest trochę ponad połowę.

Comment

Dzień dobry. Jestem po wymianie oleju w 1,8, Shell helix 5W40, w/g poziomu banki to wlałem jakieś 3,8 litra, sprawdzałem poziom na drugi dzień i jest troszkę ponad max. Czy należało by spuścić trochę oleju? Jeśli tak, to w jaki sposób?

Comment

Najlepiej tam gdzie zmieniałeś olej niech odessają nadmiar
            Last edited by Irek; 16-10-2016, 10:42.

Comment

Czy mogę to zrobić w warunkach domowych? Sam zelewałem.

Comment

Można spróbować przez rurkę a jak spuszczałeś stary olej??

Comment

w warunkach domowych polecam to urządzenie do odessania nadmiaru.
                  250id.jpg
                  4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                  Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                  https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Najprostszy domowy sposób, to - strzykawka 100ml i wężyk np. od kroplówki. Po przez rurkę w której siedzi miarka wprowadzić wężyk i odciągnąć nadmiar oleju.
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

Spuszczałem normalnie, przez korek w misce, ale to trochę zabawy bo nie mam kanału. Mam strzykawkę i rurki 6mm od odpowietrzania układu hamulcowego w rowerze. Dziękuje.

Na bagnecie pomiędzy min-max, jest 1l?
                      Last edited by rambo7; 28-10-2016, 22:20.

Comment

Dokładnie tak jak mówi "Grzechu"." rat4" zamieścił zdjęcie strzykawki. Strzykawkę kupisz w aptece za 3 zł . Tylko nie mówisz , że chcesz strzykawkę do Civica 1,8 tylko, że dla konia . Wężyk kupisz w Castoramie 1mb , ok. 3-5 zł . I ściągasz ile chcesz według siebie. Tylko wolno będzie szło- to nie woda. Pozdrawiam

Comment

Jaką ilość oleju trzeba wlać od Min. do Max. na bagnecie w 1.8 i-Vtec ?? 1L. ?

Comment

Oleju powinno być tyle żeby na bagnecie poziom był w połowie pomiędzy min a max. Wlewaj po 100ml sprawdzając bagnet. Po co później upuszczać jak przelejesz.

Comment

Zamieszczone przez Bartek_75 Zobacz posta
                              Jaką ilość oleju trzeba wlać od Min. do Max. na bagnecie w 1.8 i-Vtec ?? 1L. ?
                              Tak pomiędzy min a max jest 1l. Tylko trzeba pamiętać, że sprawdzamy poziom oleju po ok. 3 min. od unieruchomienia silnika.

Comment

Working...
                              X