Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwne buczenie z okolicy filtra powietrza

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwne buczenie z okolicy filtra powietrza

Witam wszystkich, mam taki maly problemik a moze i nie problemik a mianowicie ostatnio pojawilo sie buczenie pochodzace z okolic filtra powietrza
    Kiedy po przygazowaniu puszczam swobodnie gaz obroty spadaja i wtedy sie to pojawia
    Jest to na tyle denerwujace ze wibracje powodowane przez to buczenie przedostaja sie do kabiny. Bezradny udalem sie do servisu hondy, a oni co?...bezradnie rozlozyli rece i odprawili mnie z kwitkiem. Byli na tyle laskawi ze nie zaplacilem za to ani grosza.Szczescie w nieszczesciu
    Dolaczam link do filmiku , jest kiepskiej jakosci ale to nie o obraz chodzi. Zeby dobrze to uslyszec potrzeby jest glosnik basowy bo buczenie jest w niskich tonach.
    Z niecierpliwoscia czekam na opinie
    Last edited by Alix; 26-08-2013, 17:33.

Podczepiam sie pod pytanie bo mam taki sam problem. Czy moze rozwiazanie sie znalazlo? U mnie pojawilo sie to wlasnie po wymianie filtrow i oleju. Pozdrawiam

Comment

no ja juz troszke czekam na jakakolwiek opinie , moze nikt sie z takim czyms nie spotkal
      ja w tym tygodniu umawiam sie z moim mechanikiem i bedziemy szukac, poza tym juz tam ucho przytknalem i jestem prawie pewien ze ten dzwiek nie dochodzi z filtra powietrza jak na poczatku myslalem ale bardziej z rury tej ktora idzie od nadkola do filtra albo gdzie tam
      zobaczymy czy mi sie uda

witam. moj mechanior powiedzial mi ze to owe buczenie kumuluje sie pod pokrywa filtra powietrza
      ogolnie winny jest filtr powitrza a dokladnie usczelka filtra ktora jest troszeczke za mala i dokladnie nie dociska
      powiedzial mi abu uzywac oryginalnego filtra a narazie pod uszczelke podlozyl troche izolacji i jest lepiej
      u Ciebie tez pewnie jest to przyczyna gdyz akurat wymieniles filtr
      Last edited by rambo7; 06-12-2010, 11:58. Powód: edit

Comment

No dzięki za podpowiedz. Jak tylko będę miał chwile to do niego zajrzę

Comment

Dokładnie tak jak pisze junior U mnie też tak było a przyczyną okazała się odpięta jedna zapinka obudowy filtra Generalnie te objawy pojawiają się zawsze jak gdzieś wpada lewe powietrze do dolotu

Comment

Miałem ten sam problem po wymianie filtra powietrza. Przy schodzeniu obrotów silnika, pojawiał się rezonans odczuwalny na pedałach. Problem rozwiązałem poprzez zdjęcie uszczelki z filtra i ten rant co trzyma uszczelkę owinąłem zwykłą izolacją 5x i z powrotem założyłem uszczelkę.

Comment

Working...
            X