Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nakrętki Honda Civic

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nakrętki Honda Civic

Obecnie mam takie nakrętki Honda civic VIII
    D826EA69-590E-4EA3-8DE0-F3EA533E99A6.jpeg
    A chce kupić nowe i mówią ze podejdą takie
    58C76189-0BBB-4BCB-AC56-87707D1A9980.jpg
    Ale czy nie są za krótkie ???

Może błądzę, ale nakrętki są odpowiednie do szpilki piasty (długość) a powierzchnia przylegania (kulista czy stożkowa) do rodzaju felgi czy alufelgi.

Comment

Zamieszczone przez Viwaldi Zobacz posta
      Może błądzę, ale nakrętki są odpowiednie do szpilki piasty (długość) a powierzchnia przylegania (kulista czy stożkowa) do rodzaju felgi czy alufelgi.
      Alufelgi OEM Honda 17 cali
      Nie wiem czy te moje które obecnie posiadam są oryginalne dlatego pytam bo każdy mówi ze te na zdjęciu podejdą chce się upewnić

Comment

Nakrętki kuliste są stosowane w oryginalnych felgach Hondy, tak więc i ta o którą pytasz również powinna być ok, pod warunkiem, że wystająca szpilka nie jest dłuższa od długości gwintu nowej nakrętki.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez grypsownik Zobacz posta
          Alufelgi OEM Honda 17 cali
          Nie wiem czy te moje które obecnie posiadam są oryginalne dlatego pytam bo każdy mówi ze te na zdjęciu podejdą chce się upewnić
          Są oryginalne.
          Rzecz w tym, że te dłuższe nakrętki były stosowane w Hondach fabrycznie wyposażonych w alufelgi, ale też nie robiły problemu, gdyby ktoś zastosował je do felg stalowych (np. na zimę) i oczywiście do koła zapasowego.
          Krótsze nakrętki z drugiego zdjęcia to akcesorium Hondy, w alufelgach nie robią problemów (mam, sprawdziłem), nie wiem natomiast czy przy np. oryginalnym kole zapasowym szpilka piasty nie jest na tyle długa, że ta akcesoryjna, krótka nakrętka nie będzie za krótka...

Może się też okazać, że niepotrzebnie mam wątpliwości bo i dłuższa, i krótsza nakrętka trzyma stalówkę/zapas bez problemu.
          Tutaj musi się wypowiedzieć ktoś z praktyką, kto przerobił temat.

Comment

Podepnę się do tematu z podobnym pytanie może ktoś pomoże ocenić czy są to nakretki kuliste 20231208_061956.jpg20231208_061959.jpg20231208_061950.jpg20231208_061941.jpg

Obecnie trzymają alufelgi fabryczne OEM(chyba - nie wiem jak sprawdzic) dokupiłem stalowe felgi na zimę i nie wiem czy będą pasowac

Comment

kuliste nakrętki do stalowych felg są jak najbardziej prawidłowe. Te na foto kuliste nie są, widać to po przylgni, widać jak szeroką powierzchnią stykały się z aluminiowymi felami.
              tu jest rysunek jak styka się powierzchnia kulista:
              Last edited by rambo7; 08-12-2023, 11:28.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez Frycek Zobacz posta
                alufelgi fabryczne OEM(chyba - nie wiem jak sprawdzic)
                Zdjąć koło, umyć czarny osad i zobaczyć czy jest napis Honda.

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                Te na foto kuliste nie są,
                Kuliste to one były. Raczej zjechane są. W stożkowe są bardziej stożkowe
                To są stożkowe
                Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
                  Zdjąć koło, umyć czarny osad i zobaczyć czy jest napis Honda.
                  albo niech wrzuci foto tutaj to będzie wiadomo raczej
                  Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
                  Kuliste to one były. Raczej zjechane są. W stożkowe są bardziej stożkowe
                  i tu po namyśle stwierdzam że możesz mieć racje. Wyglądają na hondowskie niewłaściwie używane i się odkształciły bo ani to stożek (przeważnie jest dłuższy) ani kula (bo za płaska krawędź)

Tak czy inaczej warto zainwestować w nowe - to nie są duże pieniądze
                  Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                  Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Rano postaram się wygrzebać zdjęcia felg z kompa, bo robiłem przy zmianie opon wszystkich tych oznaczeń właśnie żeby nie szukać potem.

Tak czy inaczej warto zainwestować w nowe - to nie są duże pieniądze
                    Podane tam wyżej nakrętki Będą wystarczające żeby wymienić na nowe ?
                    I czy będzie je można założyć do alufelgi jeżeli okaże się fabryczna ?
                    Czy przez to że obecne są takie wyjechane będzie to generowało jakiś problem ?

Comment

Zamieszczone przez Frycek Zobacz posta
                      Rano postaram się wygrzebać zdjęcia felg z kompa, bo robiłem przy zmianie opon wszystkich tych oznaczeń właśnie żeby nie szukać potem.

Podane tam wyżej nakrętki

Będą wystarczające żeby wymienić na nowe ?
                      I czy będzie je można założyć do alufelgi jeżeli okaże się fabryczna ?
                      Czy przez to że obecne są takie wyjechane będzie to generowało jakiś problem ?
                      będą wystarczające - choć widziałem oferty trochę chyba lepiej wykonanych
                      kula - pasuje do oryginalnych felg i stalowych felg
                      obecne to tak nie wiadomo jak trzymaja - nie przylegają pełnią gniazda. Może to w extremalnych przypadkach powodować to ze koło się będzie luzować albo będą niszczyć gniazda felgi

ja bym kupił nowe, jakimś dermlem itp. z druciakiem przeczyścił gniazda z pozostałości i brudu i założył nowe
                      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Felga OEM, honda Model Epsilon.
                        7.50J x 18 / ET 55

Montowana w Accordzie VII i Civic VIII.
                        Nakrętki kuliste.

Comment

Czy do tych konkretnie felg chcesz założyć nakrętki? zrób foto tylko gniazda. Dokładnie by było widać przylgnię dziury gdzie wchodzi nakrętka. Ile ich potrzebujesz 20?
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

Konkretnie chciałem na stalowe z zimowa opona, zamówiłem już nowe tam z linku który ktoś podał wyżej.

Teoretycznie te będą pasować jednak rzeczywiście są już trochę zjechane, dlatego też nowe założę z powrotem na te alusy po sezonie zimowym.

Comment

Working...
                            X