Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szpilka piasty koła przód

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szpilka piasty koła przód

Witam mam problem z dopasowaniem szpilki do mojego samochodu Honda Civic VIII 1.8 hatchback 140 km 2008r. FK2 silnik R18A2 złamała mi się szpilka w przednim kole próbuje kupić nową ale mam problem z wybraniem odpowiedniej pomoże ktoś napisałem na allegro do sprzedawców jeden odpisał, że po VIN, który mu wysłałem wychodzi taka https://allegro.pl/oferta/szpilka-pi...r-v-9021876493 tylko, że to jest szpilka do koła tylnego czy z tyłu są takie same jak z przodu?
    Pozdrawiam i proszę o odpowiedź bo chcę kupić odpowiednią aby pasowała.

Szpilki są takie same, nawet w wersji z tarczo bębnem.
    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

pablo_see dziękuję za odpowiedź właśnie zamówiłem z tej aukcji co podałeś dwa dni szukałem a wystarczyło napisać na forum
      p.s facet z allegro też odpisał i podał dokładnie tą sama aukcje co ty także musi pasować

Comment

Witam
        Podepnę się pod ten temat ze swoim problemem.Mianowicie chciałem sam odkręcić nakrętki kół do wymiany zimówek,
        ale na jesieni wymieniałem w zakładzie a tam tak mocno przykręcili, że urwała mi się szpilka razem z nakrętką.
        Mam pytanie czy da radę wymienić taką szpilkę ?

Comment

Jeśli uszkodzona szpilka z tyłu to bez problemu. Możesz wybić lub użyć ściągacza do sworzni. Potem wciskasz wieloklin z śruby do piasty. Z przodu na wybicie nie ma miejsca. Według mnie bez ściągnięcia piasty nie da rady. Widziałem patenty z nacinaniem łba śruby ale według mnie nie tędy droga. Poczekaj na bardziej doświadczonych kolegów ponieważ mogę się mylić.

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

Comment

Dzięki
            U mnie jest przód, to mówisz że będzie trudno samemu sobie poradzić.
            Może ktoś sobie poradził ??

Comment

Tak będzie dużo zachodu. Musiałbyś ściągnąć zwrotnice. Rozłączyć piastę od zwrotnicy najlepiej przy pomocy prasy hydraulicznej. Przy tej operacji automatycznie łożysko do wymiany. Zakładając nowe pamiętaj o jego odpowiednim wprasowaniu z jednej strony jest pierścień magnetyczny. Możliwe że wycinając tarczę kotwiczną byłbyś wstanie wybić szpilkę piasty koła. Jednak czy udało by się ją zamontować bez kombinacji z nacinaniem łba śruby(czego nie polecam nie wiem). Sam jestem ciekaw jak sobie doświadczenie koledzy z forum z tym poradzili. Może rozwiązanie jest prostsze niż myślę.

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
              X