Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naprawa uszkodzonej alufelgi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Naprawa uszkodzonej alufelgi

Witam
    Chciałbym się zapytać czy z taką felgą da się jeszcze coś zrobić czy trzeba rozglądać się za nową?

1642509200091.jpg

Bez problemu. Ktoś kto spawa aluminium zrobi to bez problemu. Potem tylko obrobić aluminium i pomalować.
    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Naprawić się da wszystko, nawet coś takiego:

Pytanie tylko czy chcesz na czymś takim naprawianym jeździć, czy będzie dobrze zrobione, żebyś potem nie myślał czemu kierownica wibruje między 80 a 120 km/h, oraz jak się zachowa przy kolejnym spotkaniu z "przeszkodą"
      Materiał będzie już osłabiony itd, to tak jak np. z prostowaniem podłużnic, kolejne spotkanie i podłużnica się składa z łatwością.

Moje zdanie? : szukać pojedynczej sztuki na podmianę (nowa/używana) sporo tego tych felg pojawia.

Comment

Właśnie ciężko znaleźć taką felgę nawet nowej narazie nie ma i dlatego myślałem o naprawie

Comment

Ogłoszenia to nie tylko allegro i olx.
          Średnio raz w miesiącu pojawiają się te felgi, jako że mam powiadomienia na ebay ustawione i ogłoszenia lokalne w DE.
          Od razu można też sprawdzić koszty wysyłki do Pl.

Comment

Zamieszczone przez Tsaju Zobacz posta
            Właśnie ciężko znaleźć taką felgę nawet nowej narazie nie ma i dlatego myślałem o naprawie
            W mojej ocenie uszkodzenie nie jest duże i nie ma wpływu na bezpieczeństwo - nie ma tam uszkodzonej konstrukcji a jedynie rant i to na małym kawałku (oczywiście trzebaby to zweryfikować po zdjęciu opony). Ktoś kto nie jest przypadkowym kowalem naprawi to bez problemu. Inna sprawa, że felga wtedy do malowania, czy dobierze kolor idealnie - czy nie będzie się różnić od pozostałych itd. itp. Koszty naprawy też trzeba oszacować. Wiec warto szukać też 1 szt. i zobaczyć co wyjdzie bardziej ekonomicznie tak finansowo jak i czasowo.
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Każdy ma swoje zdanie oczywiście, to jest aluminium, wiedząc jak się zachowuję ten materiał to dla mnie po takim strzale nie liczyłbym na okrągłą/idealną felgę.
              Mało tego spotkałem się już nawet z felgami alu, które teoretycznie były w porządku, ale miały bicie osiowe w punkcie centralnym gdzie przykręca się śruby...

To jest 17 czy 18 ?

Comment

17 et 40 114. 3
                Last edited by Tsaju; 08-03-2022, 23:16.

Comment

Working...
                X