Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słupek drzwi oklejony naklejką!!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Słupek drzwi oklejony naklejką!!!

Witam wszystkich forumowiczów.

Ponieważ jestem krótko użytkowinikiem CIVIC 1,8 5d 2009r kolor czarny.
    To dzisiaj zauważyłem że słupek drzwi przednich jest oklejony naklejką.
    Ciekawi mnie czy ktoś z was się temu przyglądał.
    Czy pod tą naklejką jest lakier???
    Odnosze wrażenie że ta naklejka to zbyt długo nie obstoi.

u mnie jest porządnie.
    Może "Twój typ tak ma"

pozdr.

Comment

Ja nie mam nic przyklejonego na słupku.Na dole tylko jest biała naklejka mówiąca o ciśnieniu w oponach.Ale o tym piszą w instrukcji.Zresztą ja mam wersję 4D.A to jest naklejka czy pozostałość jakiejś taśmy?Pisze coś na niej?Ewentualnie jedz do salonu i się zapytaj..Pozdrawiam.
      Last edited by jacek65; 17-03-2010, 15:53.

Comment

witam.
        Przyglądałem się tej naklejce i jest to czarna naklejka naklejona na słupku drzwi. Patrzyłem też na parkingu na innej hondzie 5d i jest też to samo. Kolor Hondy był grafitowy natomiast naklejka czarna. Nie wiem czy to jakaś ochrona czy ma tak być.
        Przy najbliższej wizycie w serwisie się spytam.

Comment

Zamieszczone przez mireczek13 Zobacz posta
          Przyglądałem się tej naklejce i jest to czarna naklejka naklejona na słupku drzwi.
          Zrób fotkę i się podziel.

Comment

Zrobiłem dwa zdjęcia. Może nie są najlepszej jakości ale pokazują o co chodzi.https://my.opera.com/mireczek13/albu...dml?id=2524431

Comment

oglądałem fotki i nie wiem o co chodzi,nie widzę na nich "problemu",przeszkadzają Ci to je zerwji ,bo to nie jest problem techniczny tylko estetyczny

Comment

Ja w sedanie nie mam folii ale pamiętam , że w starym Swifcie środkowe słupki i ramka drzwi i były oklejone czarną folią co dawało wrażenie jakby dach był zawieszony tylko na słupkach przednich i tylnych ( taka pseudo estetyka ).Po kilku latach ta folia zaczęła odchodzić.Po zerwaniu okazało się , że drzwi oraz słupki w całości są lakierowane na ten sam kolor.

Comment

Nie wiem czy podpinam się pod odpowiedni temat. Sprawa wygląda następująco-z trzy dni temu ptak mi narąbał na łączenie drzwi tylnych i przednich (miejsce oklejone czarną okleiną). Nie czyściłem tego, ponieważ i tak miałem zamiar jechać dzisiaj na myjkę. No i w momencie podania ciśnienia w to miejsce, okleina zaczęla odłazić (do lakieru). Pytanie moje brzmi-czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem? Jeśli tak, to jak go rozwiązał? Może znacie jakiś sklep internetowy lub stacjonarny ( w Poznaniu) z tego typu okleinami? Może też być jakiś warsztat w którym by mi to naprawili. Za wszelkie wskazówki z góry dziękuje! Ps Auto Hatchback 5d.
                  Last edited by Norbert82; 08-05-2016, 13:55.

Comment

W sumie to podpinam się pod pytanie, mam 5mm bąbel na tej okleinie, z chęcią bym to ogarnął bo kłuje mnie to w oczy.
                    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Working...
                    X