Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szyba przednia w VIIIgen - zarysowania, pęknięcia, naprawa, polerowanie, wymiana

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja się z tym nie spotkałem, myślę że to jakaś wada produkcyjna, a skoro druga taka sama to domyślam się że puścili całą felerną partię...
    Też wymieniałem (chyba 3 lata temu) czołową szybę... Przewoziłem najdroższe panele ścienne w życiu ... Ale byłem wściekły.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Panowie, chciałem przestrzec przed szybami firmy Saint Gobain Sekurit, w przyszłym tygodniu jadę 3 raz na wymianę szyby przedniej. Ostatnio wyszła wada produkcyjna polegająca na krzywo założonej folii między szybami. W efekcie szyba zniekształca obraz. Najlepsze jest to, że monterzy zamiast sprawdzić szybę, montują, a później sprawdzają czy wszystko jest w porządku. Stracony czas i pieniądze. Żałuję, że nie pojechałem do Pilkingtona, cena z zamontowaniem 650 zł. Pozdrawiam.

Comment

Witam, czy ktoś z was spotkał się skrzypieniem i trzaskami po wymianie szyby czołowej? Czy to spowodowane jest błędnym montażem? Czy może to przestanie? Szyba wymieniona wczoraj.

Comment

to raczej nie szyba, a plastiki montowane od wewnątrz i zewnątrz. Jeśli ułamali jakieś spinki to wymacaj co się gdzie nie trzyma, spinki jeśli wyłamane to powinny być wymienione na nowe a całość tapicerki wewnętrznej przyszybia i wewnętrzne elementy powinne siedzieć sztywno.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

u mnie z kolei słychać przy podszybiu jakby coś się trzęsło a im szybciej jadę tym bardziej słuchac takie stukanie jakby coś się obijało na wietrze
            http://www.civicforum.pl/showthread....Civic-2006-1-8

Comment

Może jakiś syf się dostał do kanałów odpływowych... Zdemontuj osłony i sprawdź co tak telepie.
              Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

po ponad tyg. od wymiany szyby stwierdzam że skrzypienie ustalo. najprawdopodobniej było to spowodowane duża wilgocią w powietrzu oraz nie do końca wyschnietym klejem.

Comment

Odprysk na szybie czołowej.

IMG_20170309_152847.jpg

Panowie taka sytuacja...
                  Czy ktoś może korzystała z zestawów naprawczych do naprawy takich odprysków ?

Comment

Mysle ze duzo lepiej zrobisz jak podjedziesz gdzies, np w Nordglassie widzialem robia takie cos to jest wieksza szansa ze zrobia to dobrze...

Kosztowo to nie powinno przekroczyc 50PLN
                    The 1st. - EJ9
                    The 2nd. - ES7
                    The 3rd. - FD7
                    The 4th. - CU2
                    ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Już dzwoniłem, minimalna cena od której zaczynają naprawę to 140 zł ...
                      Dlatego jestem ciekaw jak sprawują się zestawy do samodzielnych napraw.

Comment

IMG_20170311_135544.jpg

Tak wygląda uszkodzenie po zastosowaniu zestawu naprawczego z allegro.
                        Muszę jeszcze spolerować to miejsce ale i tak jestem zadowolony z rezultatów.

Comment

Muszę wymienić szybę czołową. Co sądzicie o Nordglass?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Comment

Moim zdaniem oferują produkty tej samej klasy co Pilkington czy Saint-Gobain (Sekurit), tylko że tańsze. Plusem Nordglassu jest też rozwinięta sieć punktów serwisowych oraz doradców handlowych.
                            Mój czarny 8gen

Comment

Wymieniłem wczoraj szybę czołową.
                              Jednak zauważyłem odstające uszczelki przy bocznych słupkach i chcę to zareklamować.
                              Co może zrobić teraz firma, by to naprawić?
                              - przykleić do szyby - co mi raczej nie odpowiada
                              - wymienić uszczelki na nowe - czy można je wymienić po osadzeniu nowej szyby?
                              - rozebrać wszystkie uszczelki i ponownie spasować?

Proszę o radę. Dzięki

2017-03-19 15.45.52.jpg2017-03-19 15.46.37.jpg2017-03-19 15.47.23.jpg

Comment

Witam, ktoś się orientuje gdzie na ślasku wymienić szybę przednią? i jaka mniej więcej cena ? Niekoniecznie w ASo...

Comment

Working...
                                X