Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szyba przednia w VIIIgen - zarysowania, pęknięcia, naprawa, polerowanie, wymiana

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szyba przednia w VIIIgen - zarysowania, pęknięcia, naprawa, polerowanie, wymiana

Z powodu niestety ciagłych opadów śniegu i mrozu często trzeba odmrażać przednią szybę.No i dzisiaj stało się,zrobiła mi się delikatna ryska na tej szybie.Jestem wkurzony bardzo Bo do tej pory starałem sie nie skrobać tylko odmrażać odmrażaczem i ściągać stopiony lód ściągaczką gumową.Dzisiaj podczas tych prac przejechałem przez pomyłkę rączką ściągaczki i została ryska. Co prawda obecnie mało widoczna ,ale w słońcu może być ją widać.Da się czymś ją wypolerować?W ogóle zastanawiam się czy nie zacząć już skrobać bo jedna więcej to już nic nie znaczy.A szkoda bo chciałem mieć idealną szybę na lato.Pozdrawiam.

Też sie nad tym zastanawiam, czy można jakos szybe wypolerować, bo ja miałem problem od nowości, szyba była czymś zapryskana, takie drobniutkie kropeczki, niewidoczne gołym okiem, ale wycieraczki to cięły jak papier ścierny. Skrobali w salonie takim nożykiem, potem sam skrobałem i mam kilka minimalnych rysek, ale co gorsza jeszcze pozostało trochę tych kropeczek i dalej piórka szybko sie niszczą. Żaden rozpuszczalnik tego nie zmył więc musiało byc skrobanie. Zastanawiam sie nad polerowaniem szyby w jakimś zakładzie, żeby to było profesjonalnie zrobione, tylko nie wiem czy z szyba takie cos sie sprawdzi? Czy nie będzie jakichś zmatowień, odbłysków w nocy itp...

Comment

Jak byś coś znalazł to napisz.Ja też się rozejrzę.Pozdrawiam.

Własnie znalazłem zakład.Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "usuwanie rys ze szyb" i pojawiają się zakłady.Wszystko zależy gdzie mieszkasz.Przeważnie są to firmy zajmujące się naprawą szyb.Czyli jeszcze jest szansa aby szybka była ładna.Pozdrawiam.

Dodam iż dzisiaj oglądałem w świetle dziennym szybę i nie zauważyłem żadnej rysy.Przy sztucznym była lekko widoczna ,ale z zewnątrz auta.Może nie ma czym się martwić.Jeszcze poobserwuje przy słońcu.

Pod Słońce dzisiaj też nic nie widziałem.Czyli nie jest tak źle.Na razie nic nie robię.
      Last edited by jacek65; 22-01-2010, 15:48.

Comment

mozna wypolerowac szybe..... pojedzcie do dobrego zakaldu gdzie wstawiaja szyby do samochodow. Tam takie szyby moga wypolerowac...

Comment

Porysowana przednia szyba.

Już nie mogę patrzeć zwłaszcza podczas słonecznych dni na porysowaną szybę pewnie postałych od szczotek myjni. Może ktoś zna magiczny sposób na pozbycie się tych rys? Tylko nie piszczie o wymianie szyby.

Comment

Podobno polerka daję dobre efekty, polerka i pasta lekko ścierna Ja osobiście nie stosowałem, ale mam podobny problem więc się do tego przymierzam
            Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
            sigpic

Comment

Kolega w jaguarze robił polerkę w specjalistycznej firmie zajmującej się polerowaniem i powiem że całkiem niezły efekt.

Comment

Pasta lekko ścierna w przypadku szyb raczej da słabe efekty. Ja również mam porysowaną przednią szybę, ale w moim przypadku od wycieraczek i trochę na ten temat czytałem. Najlepszym sposobem jest polerowanie szyby tlenkiem ceru na maszynie polerskiej. Tlenek ceru można kupić na portalu aukcyjnym.

Comment

Turtle Wax posiada produkt (Glass Vue), który delikatnie poleruje i maskuje zarysowania szyb - może warto spróbować?

Comment

Szyba czołowa - drobne odpryski, koszt wymiany.

Witam Panowie, chciałbym zapytać, jaki jest koszt wymiany przedniej szyby ? Czy jest w ogóle sens wymieniać z powodu drobnych odprysków ? Ostatnio z ciężarówki zleciało mi pełno piasku na szybę i parę nowych odprysków przybyło. Szyba jest z sensorem deszczu. Pozdrawiam wszystkich

Comment

Chyba latwiej bedzie zadzwonic do ASO lub Nordglass czy cos podobnego. Mi ostatnio tez kamienie polecialy i dopoki nie zrobi sie pajeczyna nie mam zamiaru wymieniac

Comment

Byłem jakiś czas temu orientować się o koszty wymiany w Nordglass. Była akurat jakaś promocja, i powiedzieli że uda się zamknąć z montażem w 650 zł

Comment

Dzięki serdeczne

Comment

Jest jeszcze opcja wykupienia ubezpieczenia szyb + dodatku od wzrostu polisy od jej wymiany. Chwilę pojeździsz, potem poprawisz większym kamykiem i zrobią ci z ubezpieczenia

Comment

Szyba czołowa po wymianie.

Witam serdecznie, czy może ktoś z użytkowników miał problemy po wymianie przedniej szyby ? Miałem oryginalną szybę, która wytrzymała 8 lat, niestety była już mocno porysowana i miała pełno odprysków. W serwisie w Toruniu wymienili mi szybę na nową Saint Gobain. Stojąc na jednym ze skrzyżowań, spojrzałem przez szybę z prawej strony jak ruszają samochody. Szyba wyglądała jakby ją ktoś pofałdował. Patrząc pod kątem, widać na całej szybie jakby fałdy. Pojechałem do serwisu stwierdzili, że jest źle zwalcowana i trzeba wymienić na nową. Po wymianie, wyjechałem z serwisu, dalej jest tak samo. Czy ktoś z użytkowników miał problemy z szybą po wymianie ? Pozdrawiam.

Comment

Working...
                              X