Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chwilowo zablokowane drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Chwilowo zablokowane drzwi

Kilka dni temu wsiadając do Hondzi zanim otworzyłem drzwi z pilota żona od strony pasażera (przód) złapała za klamke pociągła i puściła a ja otworzyłem autko pilotem i zaczął sie problem za nic w świecie nie można było już otworzyć tych drzwi. kilka razy zamykałem i otwierałem autko z pilota jak i kluczykiem te dzrzwi nadal zostawały zamknięta z zewnątrz jak i od środka nie mogłem otworzyć drzwi. Żona musiała jechać z na tylnim siedzeniu. Kiedy autko postało jakiś czas pod domem drzwi dały otworzyć się od środka i teraz jest OKi. Miał ktoś taki przypadek?? jaki jest sposób aby odrazu odblokować zamknięte drzwi w przypadku gdy ktoś przed otwarciem zamka złapie za klamke??
    Auto Honda civic Ufo

Zapraszam do działu
    https://www.civicforum.pl/forumdisplay.php?f=17
    Last edited by fura V; 11-11-2009, 00:38.

auto żonopoprawne
    żona ma jeździć z tyłu
    i można winę zwalić na żonę :P
    hehehe

a tak serio - pewnie coś sie przestawiło w mechanizmie. widocznie po którejś próbie wróciło do normy.
    Last edited by majkelfu; 10-11-2009, 15:23.
    sigpic

Comment

Kolega miał tak w swoim 4d. Córka zrobiła podobny "numer" na wakacjach. Przez cały urlop jeździł z zablokowanymi tylnymi drzwiami. Po powrocie do kraju pan z ASO w parę sekund odblokował - nie zdradził w jaki sposób

Comment

Sprawdziłem jeszcze raz i znowu tak samo jak pociągne za klamke przy zaryglowanych drzwiach to się zblokują na jakiś czas, a póżniej od środka klamką i chodzą normalnie z zewnątrz i wewnątrz. Też tak macie??

Comment

Zamieszczone przez pan_tom Zobacz posta
          Kolega miał tak w swoim 4d. Córka zrobiła podobny "numer" na wakacjach. Przez cały urlop jeździł z zablokowanymi tylnymi drzwiami. Po powrocie do kraju pan z ASO w parę sekund odblokował - nie zdradził w jaki sposób
          pan a ASO przestawił blokadę "rodzicielską" czyli zabepieczenie drzwi przed otwarciem np przez dziecko od środka,malutki, plastikowy przełącznik znajdujący się przy zamku drzwi

Comment

Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
            pan a ASO przestawił blokadę "rodzicielską" czyli zabepieczenie drzwi przed otwarciem np przez dziecko od środka,malutki, plastikowy przełącznik znajdujący się przy zamku drzwi
            W przednich drzwiach tez jest blokada rodzicielska? Bo tu chodzi o przednie drzwi z tego co kolega pisze.

Comment

Comment

Miałem na myśli kolegę który założył temat

Zamieszczone przez kakis Zobacz posta
                Kilka dni temu wsiadając do Hondzi zanim otworzyłem drzwi z pilota żona od strony pasażera (przód) złapała za klamke pociągła i puściła ...
                tylne drzwi to inna sprawa, ale ta blokada działa przy próbie otwarcia od środka kolego którego zacytowałeś nie mógł otwierać wcale i jeździł bez otwierania więc może to też nie była kwestia blokady. Sam zauważyłem w innym samochodzie podobną sytuację, właśnie jak się pociągnie za klamke w momencie otwierania pilotem, ogólnie centralnym zamkiem.
                Last edited by marcinus; 11-11-2009, 11:41.

Comment

Chodzi o drzwi przednie tam nie ma żadnej blokady rodzicielskiej. Po zablokowaniu drzwi nie otwierają sie zewnątrz ani od śordka. (Pewnie jest to jakaś blokada producenata przed otwarceim drzwi tak jak można to zrobić w fiat 126p) tylko jak ją zwolnić przed upływem tego czasu żeby nie trzeba było czekać?? Taka sama blokada jest w mercedesie ML tyle ze tam wystarczy przejechać kilka metrów i jest oki

Widze że koledzy z forum bardzo pomocni nikte nie sprawdził czy w waszych Hondziach jest tak samo
                  Last edited by Tomo1; 18-11-2009, 16:42.

Comment

Working...
                  X