Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przyciemnianie szyb w VIII gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przyciemnianie szyb w VIII gen

Ma ktos przyciemniane szyby? Najlepiej w wersji grafitowej. Jakby mozna bylo zdjecie wrzucic, bo zastanawiam sie nad przyciemniamiem szybem i jestem ciekaw jak to sie bedzie prezentowac.

Witam wszystkich Hondziarzy

Ja mam przyciemnione szybki w swoim aucie (kolor samochodu to Milano red). Folia czarna 35% na wszystkich szybach oprócz oczywiście przedniej. Prezentuje się to bardzo dobrze. Nie dało się zafoliować jedynie tej części pod spojlerem z tyłu ,bo nie jest to szyba tylko jakieś tworzywo. Przy doborze folii musisz mieć na uwadze również to, że Honda 8 generacji ma wąskie szyby i czarny środek. W związku z tym nawet jasna folia wygląda po zamontowaniu na ciemniejszą. Musisz również pamiętać że szyby fabryczne są już w jakimś stopniu przyciemnione. Co więcej w Polsce jest również zakaz oklejania przednich szyb, robisz to więc na własne ryzyko.

P.S Jeżeli jesteś zdecydowany to wybierz profesjonalny zakład gdzie mają dobrej jakości folie. Ja za całe oklejenie zapłaciłem 500 zł w N. Sączu. Jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało. Niestety nie mam zdjęć żeby Ci podesłać.

Pozdr.

Comment

Ja właśnie co do przednich bym miał trochę obaw ,bo za to można dowód stracić ;/,ale za to jak ładnie to wygląda.
      Sorry ze tak powiem,ale głupio zrobiłeś nie przyciemniając tego niby tworzywa,a widzialem w innym civicach,że również jest to przyciemnione.

Comment

Dzieki za informacje. Najbardziej mi zalezy jednak na zdjeciach.

Comment

lustro weneckie ( przyciemniane szyby)

Nie wiem czy dobrze temat umieściłem jak nie to proszę moda o przeniesienie go . Czy ktoś z was ma przyciemnione szyby lustrem weneckim i może się wypowiedzieć jak to wygląda ? Bo właśnie zamiast folią ciemną myślałem przyciemnić folią zwaną lustrem weneckim . Bo w srebnym aucie ciemne szyby to niezbyt pasują a czy kol wiek się zastanawiam jeszcze .
          Last edited by Derry; 28-03-2016, 11:09.

Comment

Ja mam srebrny (szampański metalic) i jest tak

Last edited by Butler; 28-03-2016, 13:31.
            Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Ale Ty masz zwykłą czarną termokurczliwą ?

Comment

Tak, zwykłą czarną. Kiedyś widziałem UFO z weneckim, nawet kojarzę fotkę... Ale nie mogę jej już znaleźć.
                Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Lustro weneckie jest chyba niedozwolone bo może razić innych odbite światło.

Klepnięte telefonem.

Comment

Ja w Paserattim miałem oklejone tylne szyby folią chromoniklową. Do srebrnego auta bardzo fajnie to wygląda. Folia ta pod wpływem światła zmienia barwę. Im większe słońce tym szyby ciemniejsze.
                    Załączone pliki

Comment

Kurde bosko to wygląda. Oczywiście Ufo z postu Butlera.
                      Last edited by krzysszczesniak; 31-03-2016, 21:42.

Comment

Właśnie apropos Panie Butler a z tyłu ma Pan 50%? a przód wcale? bo osobiście chciał bym też zrobić przednie i zastanawiam się między 50% a 35%. Tylko czy 35% będzie w ogóle widać?

Comment

Przód wcale. Tył najciemniejsza jaka była
                          Ale mojej familii to odpowiada (sami wybierali), mogą teraz innym do woli języki pokazywać na drodze.
                          Co do przodu, nie chcę się narażać niebieskim na drodze, a i w miesiącach zimowych widoczności sobie psuć.

Comment

WP_20160430_001.jpg

Tak wychodzi 30% na całości.

Comment

czy ktoś by mógł się wypowiedzieć na temat foli llumar ? Bo taką mi zaproponowali czy lepsza jest 3m?

Comment

Working...
                              X