Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Łuszczący się lakier!!!! Dacie wiarę?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Łuszczący się lakier!!!! Dacie wiarę?

Witam,

jak wszyscy odczuwam frajdę z jazdy civiciem VIII generacji i pod względem funkcjonalnym spelnia on moje oczekiwania. niestety pod względem jakości wykonania już nie!! Nie będę wymieniał wszytskich problemów tego autka bo je znacie. Chcę zwócić Waszą uwagę na jeden ważny aspekt w kontekście utraty wartosci samochodu- na jakośc polakierowania powłok.

1. Sprawdżcie proszę powłokę lakierniczą/ mój kolor Galaxy Grey rok 2008 / gdy" przejedziecie" ręką po powierzchni dachu kazdy normalny lakier powinien być gładki-sprawdzałem na wielu samochodach. U mnie występuję porowatość jakby przyklejone były drobiny piasku.Charakterystyczne jest odgłos charakteruzujacy ten zabieg. Fachowcy powiedzieli,że to warstwa ochrona/ fachowcy z serwisu w Krakowie-tylko dlaczego nie wszystkie pojazdy mają taką warstwę ochronną? powierzchnia powinna być gładka. Jeden z fachowców z firmy ARcher-najgorsza renoma serwisu w Krakowie"-wymyślił ,że samochód stał pod drzewami- nazwał bym go idiotą ale nie wypada. Parkuję w garażu, porowatosć lakieru jest na całej powierzchni samochodu!

2. Teraz najlepsze- przy okazji mycia samochodu ciepła woda plus szampon wewnetrznej części drzwi na łączeniu pomiędzy ramą części osłaniającej okno i częścią dolną drzwi/ na wysokości mocowania tapicerki/ odchodzi mi lakier!!! Sprawdziłem na wszystkich drzwiach to samo! Załączę zdjęcia to zobaczycie.
    Zapewne wada przy procesie lakierowania/ może źle odtłuszczona blacha?/.Nie spodziewałem się tego po Hondzie nie po to wydałem tyle kasy!
    Ciekawy jestem jaka będzie odpowiedź z Honda Poland.
    W wolnej chwili sprawdźcie w swoich maszynach , być może to wadliwa seria i bęą zawiadamiać UOIK i wzywać właścicieli do serwisu.
    Pozdrawiam
    zawiedziony jakością Hondy:

juz kiedys ktos o tym na forum wspominal ze w tym model to jest czesta usterka

Comment

Working...
    X