Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitor

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• monitor

Witam

Type S 2008 bez nawigacji.
    Chcę zamontowac w środku monitor i podłaczyc do niego kamerę cofania oraz nawigację GPS (TV i DVD już niekoniecznie)
    Przegladałem w sieci np. monitory w osłonie przeciwsłonecznej, o ile do kamery cofania może być, to do wyswietlania nawigacji już nie, może sufitowy ?
    Testował ktos taka opcję ?

Pozdrawiam

Można,zrobic to na kilka sposobów,a mianowicie:
    -wyrzucić standardowe radio i wstawić w jego miejsce ekran 2DIN i wszystko będzie(koszt od 2000 do 3000zł zależy tez jakiej firmy wybierzemy sobie ten ekran )
    -wyrzucić standardowe radio i zamówić fabryczną navi od najbogatszej wersji i tu UWAGA,bo każdy myśli,że trzeba by było zmieniać deskę rozdzielczą...-Osobiście prześwietlałem deskę i tam jest miejsce żeby wstawić fabryczną Navi tylko to jest ładnie zakryte.(z chęcia opowiem jeśli bedzie taka potrzeba,ale to nie opłacalny sposób,bo fabryczna navi bedzie,diabelnie droga )
    -i ostatni sposób ten w osłonie>>może to i dobre,ale pod odpowiednim kontem trzeba by było sobie za każdym razem ustawić.tutaj jak to woli. W gruncie rzeczy naprawdę oryginalny pomysł nie kuszący złodzieja

Najwygodniej moim zdaniem by było w konsoli.
    Pozdrawiam
    Last edited by Lucas.FK2; 30-07-2009, 10:07.

Comment

Zamieszczone przez Lucas.FK2 Zobacz posta
      Można,zrobic to na kilka sposobów,a mianowicie:
      -wyrzucić standardowe radio i wstawić w jego miejsce ekran 2DIN i wszystko będzie(koszt od 2000 do 3000zł zależy tez jakiej firmy wybierzemy sobie ten ekran )
      -wyrzucić standardowe radio i zamówić fabryczną navi od najbogatszej wersji i tu UWAGA,bo każdy myśli,że trzeba by było zmieniać deskę rozdzielczą...-Osobiście prześwietlałem deskę i tam jest miejsce żeby wstawić fabryczną Navi tylko to jest ładnie zakryte.(z chęcia opowiem jeśli bedzie taka potrzeba,ale to nie opłacalny sposób,bo fabryczna navi bedzie,diabelnie droga )
      -i ostatni sposób ten w osłonie>>może to i dobre,ale pod odpowiednim kontem trzeba by było sobie za każdym razem ustawić.tutaj jak to woli. W gruncie rzeczy naprawdę oryginalny pomysł nie kuszący złodzieja

Najwygodniej moim zdaniem by było w konsoli.
      Pozdrawiam
      Dzieki za sugestie.
      co do opcji 1, co to jest 2DIN ? bo to jest chyba najlepsze rozwiazanie.
      2 odpada ze względu na cenę.
      3 też, własnie ze wzgledu na ustawianie osłony aby ja było widać w czasie jazdy gdy używamy monitora do wyswietlania nawigacji.

Comment

Ekran 2DIN to jest wielkość jest minimalnie większy jak 2 normalne radia pod sobą wzięte czyli zajmie całą ramkę jak na dwa radia.
        Pokaże Ci przykład jakby to wyglądało:

Wygląda ono tak: PIONEER AVIC-HD1BT DVD/MP3/HD/NAVI DOTYK LCD WARTO (701456603) - Aukcje internetowe Allegro, tylko trzeba poszukac odpowiedniego modelu,żeby mozna było ustawić zegarek na tym małym wyświetlaczu,ale tym sie nie przejmuj,bo jak zlecisz to firmie która zajmuje się Car audio to nie bedzie problemu.
        Pozdrawiam.

chciałbym usłyszec twoje zdanie jeszcze co o tym myślisz Kolego
        Last edited by BeatleJohn; 05-09-2009, 09:21.

Comment

Witam
          Sprawa nie jest prosta, wkładamy zestaw 2DIN w miejsce radia fabrycznego i pojawia sie kilka problemów:
          - sterowanie z kierownicy, w 2 DIN nie bedzie tej opcji (chyba że taki kombajn można również pod przyciski kierownicy podłączyć), ale załóżmy że nie musi być.
          - sygnały z fabrycznego radia na wyswietlacz, właściwie nie musi ich byc, tylko nie wiem czy cały wyswietlacz tzn. radio + klimatyzacja nie jest "zasilany" np. jedną "wiązką" króra póżniej jest podlaczona do radia i sterowania klimatyzacją.
          Jezeli stare radio umiescimy w innym miejscu na jakimś przedłużaczu , to co z głośnikami ? musimy je podłączyc do 2 DIN i wtedy sterowanie z kierownicy + sygnały na wyswietlacz ne mają sensu.
          Pozdrawiam

Comment

czekaj czekaj. Przyjrzyj się na zdjęcie Co Ci wysłałem jest zamontowany ekran w desce,ale to wszystko zależy od Modelu tego radia-navigacji 2DIN,bo w nie których jest opcja,że można w nich ustawiać zegar i takie rzeczy fabrycznie pod większośc zestawów można łączyć przyciski w kierownicy.
            Ale znalazłem drugi screen i zobacz sobie>>>https://img19.imageshack.us/img19/2042/kenwoodcivic.jpg

Panel wyświetlacza jest zmieniony,żeby można było ustwiac manualnie.
            Nawet teraz Honda udostępniła z twardym Dyskiem 40GB.
            https://www.honda.pl/zdjecia/8/6/6/14...hure_09_PL.pdf zjedź sobie na 12-13 stronę
            Pozdrawiam

Drugi link nie działa !
            Last edited by Gość; 03-08-2009, 09:57. Powód: regulamin - pkt.10

Comment

OK, czyli:
              demontujemy fabryczne radio,
              wycinamy w panelu miejsce na ramkę 2 DIN,
              montujemy nowy zestaw z własnym wyswietlaczem np. taki jak na zdjęciu, podlaczamy do niego głośniki,
              jeżeli to możliwe podłaczamy sterowanie z kierownicy i sygnał na zegar na wyswietlacz na prawo od predkościomierza,
              i gra.

Comment

Nie wowo.
                Słuchaj jest fabryczna ramka 2DIN od wersji BASE,ktory nie ma radia w standardzie. poprostu wyrzucasz stare radio(całe>>to taka skrzynka jest,od tyłu jak każde radio) i nic nie wycinasz. taka ramka nie dużo kosztuje u dealera. i trzeba tu się zorientować czy kupujesz radio-navi Hondy u Dealera/czy na własną ręke radio 2DIN i dokupujesz wtedy ekranik od temperatury i radia.

powinno działać teraz.

mów wszystko jakie masz problemy z radiem to Ci pomogę,bo czytałem i orientowałem sie trochę na tym,bo chciałem sam wymienić.

Edit kondzi - posty edytujemy, nie piszemy jednego pod drugim
                Last edited by kondzi; 03-08-2009, 12:57. Powód: regulamin -pkt.10

Comment

teraz gra, po prostu wymieniamy panel na wersje BASE z ramka 2DIN i montujemy kenwooda lub cos innego.
                  Całe nieporozumienie wynikło z tego że zakladałem iż do demontażu jest tylko samo radio bez panela.
                  Dzieki za pomoc.

Comment

Nie ma za co kolego
                    Jak coś takiego zrobisz to powysyłaj mi zdjęcia jak to wyszło i jak gra
                    P.S-na montaż tego radia udaj się do dobrego serwisu,oni to zrobią,bez skazy i problemów
                    Kamerka którą chcesz zamontować nie kosztuje majątku więc życzę powodzenia.
                    pozdrawiam.

Comment

Popatrzyłem jeszcze trochę na ten temat i Kenwood albo Pioneer byłby najlepszym sprzętem do instalacji.
                      PIONEER AVIC-HD1BT DVD/MP3/HD/NAVI DOTYK LCD WARTO (701456603) - Aukcje internetowe Allegro To bedzie adekwatne do Naszej Hondy Przeczytaj specyfikację. Sprzęt nie jest,aż tak drogi jak na swoją jakość.
                      Last edited by Lucas.FK2; 04-08-2009, 09:40.

Comment

Witam,

może ktoś z was mi powiedzieć ile kosztuje instalacja i jak długo to zajmuje? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Comment

jak już są przygotowane materiały czyli: cały ten monitor,nowa osłona itd. to w ciągu dnia to zrobią,bez problemu radzę montować taka jednostkę w renomowanych firmach car-audio. inaczej bedziemy rozczarowani i nie zadowoleni z efektu...
                          Koszt: Hmm.. to wszystko zależy jakiej firmy wybierzesz sobie tą jednostkę navi i wgl. myślę,że koszt ok. 3000-3500zł.
                          Last edited by Lucas.FK2; 04-09-2009, 10:36.

Comment

Czyli jeszcze w granicach rozsądku Dzięki Lucas.FK2

Comment

Prosze bardzo,jak macie jakies pytania na ten temat to pytajcie,bo orientowałem się dla siebie
                              Pozdrawiam

Comment

Working...
                              X