Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozbieranie kokpitu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rozbieranie kokpitu

Witam !

Rozbierał ktoś kokpit by dostać sie do radia ? Mam instrukcje serwisową ale zanim się zabiorę chciałem zapytać czy ktoś to robił i ma sugestie na co uważać by czegoś nie połamać ?

W salonie wycenili to na 400 zł (ok 2h pracy) ... przegięcie ...

PS. Civic VIII 5D H

zainteresowałeś mnie tym skąd masz taką instrukcję i po co chcesz się dostać do radia?

Comment

Zamieszczone przez Lucas.FK2 Zobacz posta
      zainteresowałeś mnie tym skąd masz taką instrukcję i po co chcesz się dostać do radia?
      znalazłem w sieci gdzieś na jakimś forum był obraz płytki https://hondatech.info/downloads/Auto/Manuals/Civic/ , ba nawet tez po polsku całość i naprawdę dokładnie .... a chce podłączyć odtwarzacz mp3 udający zmieniarkę CD

a i jzu tanszy ASO znalazlem za 180 zl za ta robotę (rozbierania pól kokpitu bo od podłokietnika włącznie do radia wszystko trzeba zdemontować)

pozdrawiam
      Kurian
      Last edited by Gość; 30-06-2009, 13:38.

Comment

Ty weź mi prześlij zdjęcia jak możesz pod którą wtyczkę to podłączyć i jak wygląda po rozebraniu
        Pewnie pod schowkiem pod radiem,są jakieś mocowania i dlatego.

Comment

też bym chętnie zobaczył ja to wygląda po zdemontowaniu, u mnie po ostatniej naprawie podszybia zaczął dość mocno trzeszcześć nawiew środkowy od samego dmuchania powietrza, bym zdjął i może obłożył go tam w środku jakąś pianką

Comment

ostatnio zauważyłem, że jak by troszke słabiej mi podświetlało ,,zegary,,
            zwrócił ktoś już na to uwagę??

Comment

Sprawdz to Stary jak będziesz w ciemnym miejscu,albo nocą i popróbuj wyregulować nasycenie ...

Comment

z zerami tez tak miałem co sie stało ze zaczęły nawet podkręcone na calego świecić jak by działkę niżej ..potem (chyba bo porbwoalem krecic pare raz i nei pomoglo ale na drugi dzien juz przeszlo) samo przeszło

pozd

Comment

Zamieszczone przez Włodek1985 Zobacz posta
                  ostatnio zauważyłem, że jak by troszke słabiej mi podświetlało ,,zegary,,
                  zwrócił ktoś już na to uwagę??
                  co prawda nie w temacie, ale przyczyną jest pewnie temperatura wyświetlaczy...

Comment

Zamieszczone przez Włodek1985 Zobacz posta
                    ostatnio zauważyłem, że jak by troszke słabiej mi podświetlało ,,zegary,, zwrócił ktoś już na to uwagę??
                    Ja miałem kiedyś słabiej świecące zegary jak je regulowałem jasność chyba na postoju i potem podczas jazdy za cholerę nie mogłem rozjaśnić. Ale fakt jest taki, że jak na postoju dałem na max to wszystko wróciło do normy.
                    Z innej beczki to podświetlanie naszych zegarów w mocno słoneczne dni to niestety cienka sprawa. Tak czy siak to jeden z moich ulubionych elementów w samochodzie 1000 dźwięków
                    h16v
                    Civic i-CTDi
                    średnie spalanie

Comment

ostatnio "odkryłem" jak to jest z zegarami

zegary maja 2 pamięci jedna dla zagaszonych świateł mijania/postojowych druga dla załączonych tak wiec moga być ustawione 2 rozne jasnosci jednak komputerek pokladowy ma jeszcze jedno kryterium bo przyjmuje ze gdy jedziemy bez swiatel jest jasniej i w przypadku gdy wlaczymy swiatla nie mzoemy ustawic jasniej niz bez swiatel
                      bo nawet jak nastawimy na maksa ustawi najwyzej tak jak do jazdy bez swiatel

jak by to wszystko brzmialo metnie podam w skrocie jak worcic do normy:
                      wylacz swiatla i ustaw jasnosc na maksimum

pozdrawiam
                      Kurian

PS. Ciekawe czy jest o tym w instrukcji ze wzgledu na jej obszeronosc darowalem sobie szukanie

Comment

Pobrałem tą instrukcję. jak ją odtworzyć ,za pomocą jakiego programu/? Bo tam jakoś to dziwnie wygląda.

Comment

Zamieszczone przez Lucas.FK2 Zobacz posta
                          Pobrałem tą instrukcję. jak ją odtworzyć ,za pomocą jakiego programu/? Bo tam jakoś to dziwnie wygląda.
                          to jest obraz CD a trzba odpalic tma plik html i to w "jedynie slusznej przegladarce" czyli IE bo w FF i innych nie dziala

Comment

no i podłączone w końcu zdecydowałem sie jednak na serwis i dobrze jak widzilem ile rozebrali to się mocno zdziwiłem ... poł kokpitu rozbebeszone ...

a teraz parę slow o samym zmieniaczu ... uwidzial 15 katalogów przy czym katalogi 1..9 wyświetlał normalnie, 10 pokazało jako 0 11 jako 1 i tak do 15 (jako 5) potem wróciło do 1 ... (na nośniku miałem ponad 20 na wszelki wypadek)
                            co do ilości utworów w jednym katalogu testowo miałem 142 wszystkie dało się odtworzyć z tym ze powyżej 100 nie było na wyświetlaczu 1 z przodu po 99 był wiec 00 01 itd. w wolnej chwili wrzucę więcej az do oporu
                            jakość muzyki bardzo dobra jak na mój słuch idealna czyli nie słychać różnicy pomiędzy mp3 z fabrycznego radia

Comment

Kurka powiedz mi dokładnie jak odtworzyć dokładnie tą instrukcję. Krok po kroku,bo jestem ciekawy. i jakim programem

Comment

Working...
                              X