Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana drzwi - lewy tył - pytania.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana drzwi - lewy tył - pytania.

Hej,

Po zimie przyszła do mnie ruda i zaczęła mi dość ostro wyjadać lewe drzwi. Zastanawiam się nad kupnem całych drzwi (komplet z układem elektrycznym, szyba itd.) i mam kilka pytań:

1. Czy drzwi z przedlifta będą pasować do polifta? Autko mam z 2009 i się zastanawiam czy muszę szukać drzwi z dokładnie tego rocznika (i wyżej) czy może przedlift tez spasuje. Poliftów czarnych jest dość mało wiec kupno drzwi z auta z np 2007 byłoby łatwiejsze.

2. Czy lakiery NH731P i B92P to jest to samo? Na pierwszy rzut oka wydaje się ze nie, ale czytałem ze to nowa nazwa kodowa dla hondowego „Black pearl” i ze przedlift ma stare oznaczenie a polift nowe. Ale ze generalnie to ten sam odcień. Prawda to czy muszę koniecznie szukać NH731P, tak jak mam na blaszce?

3. Czy jak kupie takie kompletne drzwi to wszytko będzie działać? Centralka z pilota, szyby itd. Czy trzeba coś podregulować i przeprogramować?

4. Czy taka wymiana jest łatwa do ogarnięcia samemu czy dużo z tym dłubania?

To tyle, z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi

1.Polift ma inny kod koloru mimo, że nadal to czarny
    2. Nie to samo. Polakieruj z zewnątrz pod twój kolor. Od wewnątrz nie zauważysz żadnej różnicy. Szybę przełóż swoją
    3. Będzie działać. Nie ma żadnych różnic w tylnych drzwiach
    4. Proste to jak drut

Comment

Dzięki wielkie za odpowiedz

1. Czyli kolor to jedyna różnica? Zawiasy itd wszystko to samo? Spasuje idealnie?

2. Dlaczego szybę swoją?

Comment

1. Kolor przedlift/polift to jedyne różnice
        2. Bo będzie inny rocznik na szybie ( nie którzy bardzo zwracają na to uwagę)

Comment

Working...
        X