Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

trzeszczenie pod sufitów ki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• trzeszczenie pod sufitów ki

Panowie czy u was tez trzeszczy pod sufitówka ?? w czasie jazdy jest to tak denerwujące i jak na razie nie umiem tego opanować. Podkładałem od strony szyby gąbkę ale to nic nie daje

Zgodnie z regulaminem, zapraszam do działu "przedstaw się" .
    Last edited by Gość; 11-06-2009, 20:56. Powód: regulamin

u mnie piszczy i trzeszczy dużo rzeczy, ale podsufitówka jeszcze nie, na przyszłość jednak chętnie bym poznał jakieś rady

Comment

ja popodkładałem gąbki w szczegulności koło lampki trochę pomogło

Comment

witam. u mnie też dużo miejsc piszczy i trzeszczy. zgłaszam to w aso i chłopaki kombinują raz lepiej raz gorzej. Generalnie pracownicy aso mówią że ten model jest najbardziej tandetnym w historii. nazywają honde 5D autem 1000 dżwięków. jest to moja 4 honda i potwierdzam tą opinię niestety. Przejechałem 20tyś i jestem załamany jakością materiałów i ich montażu.

Comment

jak chcecie na dłużej związać się z tym samochodem,to jest jedna rada-oddać go tam gdzie robią wyciszenia pod Audio i takie tam i nic już więcej by nie zatrzeszczało.
          Prosty przykład-Ci co maja zabudowe car audio to naprawdę, rzadko im coś zatrzeszczy-tam są duże drgania i musi być solidnie.

Comment

a może ktoś wie gdzie dobrze robią takie rzeczy w Białymstoku, bo ogólnie jakby to się wyeliminowało to by był fajny samochodzik a na serwis chyba nie ma co liczyć bo z każdą wizytą to jest chyba gorzej

Comment

Zamieszczone przez Lucas.FK2 Zobacz posta
              Prosty przykład-Ci co maja zabudowe car audio to naprawdę, rzadko im coś zatrzeszczy-tam są duże drgania i musi być solidnie.
              Możesz podać jakieś namiary na dobrych fachowców z tego tematu w Warszawie?
              U mnie też trzeszczy w różnych miejscach. Jest to trudne do opanowania przy tak dużej zabudowie kokpitu.
              h16v
              Civic i-CTDi
              średnie spalanie

Comment

A nie ma sprawy Człowieku
                Akurat mam pod ręką wizytówkę
                W markach takim czymś się zajmują Firma nazywa się "V-Garaż". Znajduje się na ul. ks.Popiełuszki 40 Ząbki. nie daleko Makro.
                Sprawdz na google maps. Robią wszystko dosłownie-wyciszanie, cyt. "poprawimy co się nie udało innym-np.producentowi twojego auta". Podnoszą moc silnika.
                P.S Możesz napisac na priv czy rozwiązali Ci problem z czujnikiem Oleju co rozbierali Ci tak fure??

A tu masz namiary,bo praktycznie nie mają witryny internetowej. tel.888 504 505 lub 22 781 79 50
                e-mail:[email protected]
                Last edited by Gość; 02-07-2009, 09:02. Powód: Edycja ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Odnośnie trzeszczenia podsufitówki. Panowie tak naprawdę to nie podsufitówka lecz zewnętrzna listwa pomiędzy szybą czołową a dachem. Miałem do czynienia z zagadnieniem. Prosty sposób na sprawdzenie czy mam rację. Jeżeli piszczy lub trzeszczy ci nad głową zwróć uwagę czy też tak się dzieje w deszcz. U mnie akurat tak się nie działo. Barany w ASO nawet wymienili mi tą listwę ale nic się nie zmieniło. Patent jest prosty. Olej silikonowy w spraju z cienka rurką. Niewielka ilość w miejsce, gdzie według ciebie trzeszczy i spokój na pewien czas. Tylko nie można przesadzić z ilością oleju, żeby nie paprała się szyba. Pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Czy jest dostępny opis demontażu podsufitki?

Comment

Powinno to być w instrukcji serwisowej
                      https://www.civicforum.pl/showthread...we-do-VIII-gen
                      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Working...
                      X