Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Reflektor przód zamiennik

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Z tego co gość mi powiedział to problemem nie było samo zmatowienie ale podobno klosz miał dużo mikropęknięć.

Comment

podepnę sie pod temat, bo problem podobny.
      Chciałem zregenerować "szkła" reflektorów, ale specjalista stwierdził, że są pęknięcia (dla mnie to rysy na powierzchni, no ale sie nie znam) a w związku z tym, że mam xenony zaproponował przekładkę szkieł z innych lamp. Sprzedawca zamienników (TYC, DEPO) twierdzi, że tam jest twardy klej i że w oryginalnych lampach taki był. Z kolei człowiek od lamp mówi, że w oryginały rozkleja się bez cięcia.
      Czy ktoś z Was przerabiał temat? bo nie wiem czy iść w zamienniki (potrzebuję tylko szkieł) zakładając dodatkowy koszt ich demontażu, czy szukać używek z ryzykiem, że trzeba będzie i tak polerować.

Comment

Przednie lampy sklejone są na klej butylowy. Poddaje się pod wpływem ciepła.
        Poszedłbym w nowe klosze mimo wszystko jeśli masz taką możliwość

Comment

myślałem właśnie o nowych ale ta wiadomość o twardym kleju w TYC'ach zbiła mnie z tropu. wycinanie to 2 stówki więcej...

Comment

Podłączę się, mam UFO 2009. Czy są jakies opcje innych reflektorów niż klasyczne, tzn. xenony wzglednie soczewkowe. A może ledowe zamienniki? Cena w zasadzie nie gra roli.
            Dzięki!

Comment

Zostaje tylko retrofit. Poluj na lampy z anglika i rób przeróbkę na soczewki. Oryginalne sobie schowasz do szafy. Polecam wypróbować żarówki LED. Ja w sedanie mam i jestem zadowolony. Nie widzę potrzeby przeróbki na soczewki.

A tutaj możesz pooglądać jak wyglądają przeróbki:
              Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
              Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Working...
              X