Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszczelka szyby, listwa zgarniająca

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszczelka szyby, listwa zgarniająca

Cześć. W moim ufo z 2007 roku uszczelki zewnętrzne przy szybach z przodu nie przylegają do szyby. Czy zauważyliście podobny problem u siebie? Po deszczu, gdy otworze szybę kierowcy, ona nadal jest mokra, a uszczelka nie zbiera ani kropli. Dociśnięcie w zewnętrzną stronę trochę pomaga ale nie tak to powinno działać. U pasażera uszczelka zgarnia deszcz jedynie ze środkowej części szyby. Czy wymiana uszczelek pomoże? A może to jakiś inny problem? Źle ułożona szyba w drzwiach?
    Proszę o pomoc i dziękuję

tak, chyba robi się tam po czasie szczelina i przy całkowitym dociśnięciu szyby i tak jest szczelina. Z opisu wynika że czyścisz szyby za pomocą listwy zgarniającej? U mnie też tak się dzieje jest nieco mokra szyba po opuszczeniu i podniesieniu.
    Pomaga wyczyszczenie korytka tej listwy, czyli szyba całkowicie w dół, szmatka na jakiś nóż do masła (tępy wyoblony płaski) i czyścisz korytko z mazi, tam się zbiera coś w rodzaju szlamu i ten szlam utrzymuje wilgoć i się marze. Warto to co jakiś czas czyścić, do tego nie pracuj tą szmatką za mocno mechanicznie, bo wytrzesz z listwy warstwę aksamitną tą co przylega do szyby bo, ona nie może być uszkodzona, to może spowodować że jak dostanie się piasek to będzie rysować szybę.
    Generalnie sugeruję byś tego nie wymieniał.
    Widziałem nie raz jak ktoś rano - szyby zapocone rosą - a ktoś opuszcza i podnosi szyby - to jest prawdziwa katastrofa. Ściągaczka do wody kosztuje w Action 4 zł. Ta rosa zawiera piasek, brud syf ogólnie i jak tak ktoś robi 8 -10 lat to tam jest niezły syf.
    Ja rozwiązałem to tak że jak jest po deszczu lub jak teraz kondensacja rosy rano po nocy to po prostu nie opuszczam szyb, ściągaczka jest najlepszym rozwiązaniem.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X