Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rdza na dachu, czy mogę sam coś zrobić?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rdza na dachu, czy mogę sam coś zrobić?

Mam taki pasek nalotu z rdzy, czy mogę coś z tym zrobić we własnym zakresie?
    Nie wiem czy inwestować w to auto czy sprzedać, ta rdza mnie niepokoi.

Może coś takiego: https://allegro.pl/oferta/k2-derusto...lu-12191667408 , potem dokupić farbę pod kod lakieru i prysnąć taki pasek?

1653466595675.jpg
    Last edited by helganinX; 25-05-2022, 10:22.

Zamieszczone przez helganinX Zobacz posta
    Mam taki pasek nalotu z rdzy, czy mogę coś z tym zrobić we własnym zakresie?
    Nie wiem czy inwestować w to auto czy sprzedać, ta rdza mnie niepokoi.

Może coś takiego: https://allegro.pl/oferta/k2-derusto...lu-12191667408 , potem dokupić farbę pod kod lakieru i prysnąć taki pasek?

[ATTACH=CONFIG]60168[/ATTACH]
    Zbliża się lato. Przerobić lub zmienić na kabrioleta .

A tak na poważnie to nie można zwlekać bo naprawa będzie coraz bardziej skomplikowana i droga.

Comment

Nie masz co pryskać tego paska bo wyglądać to będzie tragicznie. To po pierwsze.
      Po drugie rdza wychodzi od spodu szyby. Musisz oddać do warsztatu blacharsko lakierniczego. Szyba do wycięcia i dopiero naprawa będzie zrobiona tak jak powinna.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Żeby było ładnie, to do warsztatu wiadomo. Jak chcesz po prostu zatrzymać korozję i możesz się pogodzić z gorszym wyglądem, to da się to zrobić samemu. Ja sam to wyczyściłem papierem ściernym kilka lat temu. Potem odrdzewiacz / podkład antykorozyjny, lakier w kolorze i klar (wszystko pędzelkiem). Korozji do dziś nie ma.

Jakbyś to robił sam, to może się okazać, że pod gumą ze zdjęcia jest pianka. Po naprawie nie warto jej z powrotem wstawiać, bo trzyma wilgoć. Zwróć też uwagę na prawidłowy montaż gumy, bo inaczej pod wpływem wiatru Ci odpadnie na autostradzie.

Pozdro!

Comment

Working...
        X