Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regulacja wysokości reflektorów.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Regulacja wysokości reflektorów.

Czy we wszystkich HB tak jest, że przestawienie z 0 na 1 daje bardzo duże obniżenie (wręcz paranoidalnie duże), a potem 2 i 3 to już dalej minimalnie, czy tylko tak jest u mnie.

Mam światła ustawione idealnie na przyrząd. Normalnie nikt nam nie mruga. Ale w niedzielę wracaliśmy w układzie z przodu ja i szwagier (190 kg) z tyłu żona, teściowa i córka (165 kg), bagaznik pusty. No i co któryś mrugał. A światła wyglądały OK, plama świetlna od razu przed autem (jak raz kiedyś załadowałem porządnie bagażnik, to przed autem było wyraźnie ciemno na drodze). Po obniżeniu na 1 zasięg plamy z normalnych 50 metrów spadł do 25.

To chyba nie o to chodzi. Jakie są wasze doświadczenia?

Naprawdę koledzy jesteście takie małorolne nieużytki, że nikomu przez 10 dni nie chciało się zakręcić kółeczkiem i podzielić się obserwaNcją?????

Comment

+200% robi swoje.
      Często łoję im długimi po oczach.

Comment

Zamieszczone przez tomaszszymacha Zobacz posta
        Naprawdę koledzy jesteście takie małorolne nieużytki, że nikomu przez 10 dni nie chciało się zakręcić kółeczkiem i podzielić się obserwaNcją?????
        Podtrzymuję pytanie, naprawdę nikomu sie nie chce poświęcić DZIESIĘCIU sekund????

Comment

To złudzenie. Zakładam, że ruch jest taki sam, ale im dalej wcześniej sięgał strumień światła, tym większe jego przełożenie. I tak przy przejściu z 0 do 1 wydaje Ci się, że ograniczyłeś zakres o połowę, a potem z każdym kolejnym co raz mniej. Poświeć latarką i masz to samo - im dalej świecisz, tym mniej trzeba się poruszyć, aby znacznie przesunąć strumień światła.

Jeśli pas przedni po stłuczce jest źle złożony i światła mają złe ustawienie początkowe to regulacja nic nie pomoże. U mnie w pracy jak auta były nowe to świeciły idealnie, a po kilku miesiącach te co zaliczyły stłuczki to albo za blisko, albo po oczach innym - zależy jak im się złożyło.

Comment

Working...
          X