Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyłamane mocowanie palnika xenon civic

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyłamane mocowanie palnika xenon civic

Witam

wczoraj zauważyłem, że nie świeci jeden żarnik (ten od strony kierowcy). stwierdziłem, ze zanim kupie nowy komplet sprawdzę bezpieczniki (dobre) a później czy to żarnik czy elektronika.
    Niestety poprzedni właściciel zostawił dla mnie niespodziankę i przy wypinaniu kabla żarnika od strony pasażera okazało się ze mocowanie żarnika jest praktycznie całkowicie wyłamane i przy próbie wypięcia kabla wyłamałem mocowanie całkowicie (lub ktoś co to mocowanie skleił, bo nie ma żadnych resztek plastiku czy śruby wewnątrz reflektora).
    żarnik od strony kierowcy podłączony do prawego reflektora świeci, więc to wina kabla od żarnika lub przetwornicy. mam zatem dwa pytania
    .- czy do przetwornicy/złączki przewodu żarnika można się dostać bez ściągania zderzaka ?
    .- czy uszkodzone mocowanie żarnika można wymienić czy muszę kupić cały reflektor ?

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam
    Karol

jest zakaz kategoryczny pisania w tytule słów "pomocy" i "problem" - temat zmieniłem. Czy w dobrym dziale piszesz?
    Załączone pliki
    Last edited by rambo7; 16-02-2022, 07:57. Powód: Regulamin forum.

Faktycznie, pomyliłem generacje chodzi o UFO czyli 8gen.

Comment

na pierwsze pytanie, nie wiem, bo nie miałem do czynienia z xenon,
      Zamieszczone przez lorak155 Zobacz posta
      - czy uszkodzone mocowanie żarnika można wymienić czy muszę kupić cały reflektor ?
      mocowanie możesz naprawić, lub pomyśleć nad jakimś innym rozwiązaniem mocowania.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Przetwornica jest przykręcona do dołu reflektora. Trzeba zdjąć zderzakz wyciągnąć reflektory i wtedy jest dostęp.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
        X