Witam, zauważyłem nie dawno wodę na dywaniku od strony pasażera przy prawym słupku, jest to dość świeża sprawa i chciałem zapytać gdzie szukać rozwiązania? Widać na zdjęciach że bierze się z prawej strony, po demontażu plastiku wilgotny jest słupek za przewodem. Przekopałem trochę internetu i podszybie i kanały odprowadzające są czyste, filtr kabinowy jest suchy (zresztą woda zbiera się z drugiej strony) Gdzie szukać przyczyny?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Woda na dywaniku od strony pasażera przy słupku.
Collapse
X
-
Sprawdził bym łączenie blach pod listwami plastikowymi na dachu; https://www.civic.one.pl/odnosniki/d...wy_dachowe.htm
Warto je zdjąć choćby po to żeby usunąć brud który jest pod nimi.
Koszt uszczelniacza to ok. 20zł. Wydatek żaden a po demontażu warto choćby profilaktycznie nim pociągnąć a potem obserwować czy dalej woda leci do środka.
-
Witaj, dziękuję za zainteresowanie się tematem. Muszę z szyb również tą listwę zdejmować? Pisałeś że łatwo uszkodzić je, wolałbym ich nie ruszać.. Wystarczy że listwę odepnę tylko z dachu? Rozumiem że cienką warstwą, zostawić do wyschnięcia i nałożyć listwę. Łączenie blach jest gdzieś w rogu szyby czy idzie przez całą długość? Czytałem o tym że lubi pękać gdzieś blisko klapy ale u Mnie tam sucho..
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Niestety nie pamiętam czy łączenie idzie do samego dołu. Najlepiej by było zdjąć całą listwę i zobaczyć co się dzieje koło szyby.
Spinki przy szybach są słabe ale jakby delikatnie do nich podejść to może się nie uszkodzą.
U mnie niektóre popękały ale po złożeniu nie mam problemu z odstawaniem listwy od karoserii.
Comment
Comment