Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Maska krzywo dolega przy swiatłach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Maska krzywo dolega przy swiatłach

Można jakoś dopasować maskę do świateł bo z jednej strony mam niżej na szczelinie a z drugiej wyżej. Próbowałem delikatnie przegiąć maskę ale zaraz coś się popsuje lub odpryśnie lakier.
    Na gumkach pod maska nie ma ustawienia a szkoda.

elementy blach muszą być spasowane do siebie wzajemnie, a nie do lampy. Jeśli blachy maski - błotników są na równo to nie naginaj maski na lampę .
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Ale niestety nie są i jak pisałem wyżej: jednej strony względem błotnika/lampy jest wyżej a z drugiej niżej.

Comment

Odbojniki wkręć żeby maska niżej zeszła. Albo jest na rogo maski albo ba pasie czołowym. Nie pamiętam gdzie są w ufo.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Odbojniki są na pasie czołowym jako gumki wciskane

Comment

odbojniki powinny być wykręcane.

Comment

ok, jeśli elementy blach nie są spasowane w jednej płaszczyźnie to możesz coś poprawić na śrubach mocowania maski lub błotnika. Nie wyginałbym blach, bo przecież fabrycznie tak się nie robi.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Podniesiona maska z jednej strony (Sedan)

Chciałbym się zapytać czy macie jakąś radę, maska z jednej strony wyraźnie odstaje poza obrys, pod szybą z obu stron jest równo, przelot nad grillem jest większy z jednej strony no i bok jak na zdjęciu. Próbowałem dokręcić te odbojniki gumowe ale już bardziej się chyba nie da a różnicy nie widać. Od razu po otwarciu maski z poziomu auta kiedy maskę lekko unosi mechanizm to w tym momencie z jednej strony też maska jest wyżej. Pozdrawiam.

Comment

Pokaż zdjęcie od przodu. Czy maska sięga równo do końca błotników po obu stronach?

Comment

a dokładnie na tym odcinku maska jest jakby podniesiona, wyżej jest dobrze

/na samych rogach maski przy lampach są kawałki gumy to z tej strony która jest niżej ta guma jest przyciśnięta maską a z drugiej strony jest luźna i można sobie normalnie dociskać z tej jednej strony maskę i ona odbija na tą wysokość.

Jeszcze z bliska

Last edited by Helter_Skelter; 22-04-2021, 20:03.

Comment

Zamieszczone przez Helter_Skelter Zobacz posta

/na samych rogach maski przy lampach są kawałki gumy to z tej strony która jest niżej ta guma jest przyciśnięta maską a z drugiej strony jest luźna i można sobie normalnie dociskać z tej jednej strony maskę i ona odbija na tą wysokość.
                      Więc musi się opierać gdzieś indziej. Na środku mniej więcej błotnika jest guma na której również opiera się maska. Zobacz czy nie wyskoczyła i czy to nie ona blokuje.

Comment

No na środku są jeszcze dwie gumy, tylko one są chyba wciskane a nie wkręcane i wydaje mi się że są razem na tej samej wysokości bo próbowałem dociskać/dokręcać.

Comment

Tak, te nie są regulowane ale czasem mogą wyskoczyć ze swojego moejsca. Spróbuj wyjąć najpierw jedną i zobaczyć jak maska siądzie, jak nie pomoże to drugą i będziesz wiedział w którym miejscu się opiera, że nie chce zejść niżej.

Jeśli maska wgl nie opiera się na tym rogowym regulowanym odbojniku tzn że opiera się gdzieś indziej i nie ma jak zejść nizej. Trzeba szukać gdzie ma podparcie i co ją blokuje. Ciężko tu pomóc przez internet.

Last edited by Paluch; 22-04-2021, 20:53.

Comment

Mi chodziło o tą gumę która jest pod tą ostrą krawędzią maski (samym skosem przy lampie). Na regulowanym odbojniku się opiera maska z obu stron ale wyraźnie lżej - widzę to po tym, że odbija się po nich ślad na masce i ten gdzie jest uniesiona maska jest dużo mniej wyraźny. Jutro spróbuję jak będzie po wyciągnięciu ich.

Comment

Zamieszczone przez helganinX Zobacz posta
                              Odbojniki są na pasie czołowym jako gumki wciskane
                              Jednak są wkręcane przy światłach a ja myślałem że to do ustawień świateł bo wyżej jest znaczek świateł i 10%
                              Dzięki za pomoc

Comment

Working...
                              X