Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woda w bagażniku honda 5d ufo przed liftem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Woda w bagażniku honda 5d ufo przed liftem

Mam wodę w bagażniku prawdopodobnie dostaje się tam przez klapę. Gdy podnosiłem klapę woda pała się z krawędzi styku zewnętrznej plastikowej osłony na łączeniu z blachą. Ślady wody były też wokół zamka klapy. Rozebrałem osłonę klapy i znalazłem zacieki wokół spinek. Pytanie: czy to możliwe aby tamtędy dostała się woda i jak zabezpieczyć klapę aby woda się nie dostała do bagażnika.
    Załączone pliki
    Last edited by Karma; 10-01-2021, 20:19.

Zamieszczone przez Karma Zobacz posta
    Mam wodę w bagażniku prawdopodobnie dostaje się tam przez klapę. Gdy podnosiłem klapę woda pała się z krawędzi styku zewnętrznej plastikowej osłony na łączeniu z blachą. Ślady wody były też wokół zamka klapy. Rozebrałem osłonę klapy i znalazłem zacieki wokół spinek. Pytanie: czy to możliwe aby tamtędy dostała się woda i jak zabezpieczyć klapę aby woda się nie dostała do bagażnika.

Kolego ja też bawiłem się w Sherlocka przy mokrej podłodze w bagażniku. Oficjalnie Biuletyn Serwisowy Hondy sugeruje, że wyciek jest spowodowany zbyt wąską taśmą uszczelniającą okna dodatkowego. Jako rozwiązanie proponuje serwisantom demontaż okna i montaż nowego zgodnie z procedurą. Takie przypadki standardowo pochodzą w UFO z UK. Ja poszedłem grubo na skróty, 2 tubki czarnego CX80 miska z płynem do naczyń i wypełniłem górną i dolną czsęść okna dodatkowego, Dodatkowo uzupełniłem silikonem ubytki po sparciałych częściach gumy listew dodatkowych. Od tego momentu nawet po soldnej myjni żadnej wilgoci nie zauważyłem. PZDR.

Comment

Comment

Working...
      X