Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zaślepka pasa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zaślepka pasa

Witam.
    Mam pytanie odnośnie oferowanych na aukcjach zaślepek pasów wyłączających piszczenie. Problem polega na tym, że w drugim aucie ostatnio kilka razy blokowało się zapięcie pasa- nie można zapiąć pasa pasażera . A w internecie jedynie jedna osoba sprzedaje takie używane zapięcie i nie mam pewności, czy będzie w 100% sprawne. A te zaślepki mają możliwość wpięcia w nie pasa. I stąd moje pytanie czy ktoś miał z tym do czynienia i czy wpięcie tego w oryginalny zaczep i późniejsze zapinanie pasa w tą zaślepkę jest bezpieczne?

Trzeba doczytać czy mają homologację.
    Sam kiedyś chciałem taki patent wstawić w tylną kanapę, bo przy foteliku na środku ciężko było wpiąć boczny pas.
    Odpuściłem bo te które widziałem nie miały atestu. Teraz nie wiem, trzeba sprawdzić.

Comment

No właśnie nigdzie nie ma ani słowa o homologacji. A jeden ze sprzedających chociaż uczciwie ma opisane, że nie posiadają homologacji i nie można w nie zapinać pasa jeśli siedzi człowiek na tym miejscu. Więc też sobie odpuszczę.

Comment

Kup używkę. Takich rzeczy raczej się nie kupuje więc jak nie jesteś pewien tego jednego to popytaj tych co sprzedają inne części.

Comment

Auto to Rav4 z 2001. Więc każda używka ma już swoje lata i nie wiadomo jaki stan. Obczaiłem, ze od spodu jest szpara, przez którą można "szturchnąć guzik" od odpinania i jest OK.

Comment

Working...
          X