Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odstający zderzak.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odstający zderzak.

Dzień dobry

Mam taki oto problem z odstającym przednim zderzakiem po prawej strone jak na poniższym zdjeciu i nie wiem czy to jest naprawialne w jakiś trywialny sposób czy też należy udać się do specjalisty. Gdy jest w miarę chłodno to po wciśnieciu go na swoje miejsce potrafi się utrzymać nawet kilka godzin a w cieplejsze dni wyskakuje to pozycji wyjsciowej.

Nie wiem czy ten element mocujący się w jakiś sposób uszkodził czy też coś się tam po prostu przesunęło ale widać że tam brakuje dosłownie 1mm aby zderzak pozostał na swoim nominalnym miejscu. Czy te zaczepy są może przykręcane na jakichś fasolkach aby można to było podnieść i w ten sposób naprawić czy też bez zakupu drogiego i profesjonalnego kawałka plastiku się nie obejdzie?

Pozdrawiam.

ps
    Jeżli ten temat bardziej pasuje do działu inne to przepraszam za pomyłke i przeniesienie.

Do wymiany ślizg zderzaka. Po prostu wyrobiły się w nim zaczepy. Ewentualnie możesz rozebrać i po nagrzaniu dogiąć trochę ząbki w ślizgu. Ale lepiej go wymienić.

taki element:

25 zł: Witam mam do sprzedania nowy ślizg zderzaka do hondy Civic VIII UFO. Wyrazie pytań proszę pisać smsy na pewno odpowiem.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

W budzie nietkniętej nie ma prawa się coś takiego dziać,nic nie jest naprężone.
      Skoro wyskakuje to widocznie coś nie jest na swoim miejscu.
      Na moje oko to ktoś przyłożył zderzakiem i teraz jest on podwinięty ew.wzmocnienie jest za nisko.
      Najlepiej go zdjąć i dopiero ogladać co jest nie tak.

Comment

Jest wysunięty za mocno przy grillu widać na zdjęciu, że zaczyna się chować względem lampy dlatego wypycha ci przy błotniku. Ślizg po kilku wkliknięciach i wyciąganiu nie trzyma w VIII gen więc jest do wymiany. Przerabiałem u siebie i nie tylko. Można go wciskać przy każdym podchodzeniu do auta i i tak wyskoczy. Wysunąć środek zderzaka na równo z lampą i wymienić Ślizg.

Comment

Dzięki Panowie serdecznie za podpowiedzi
          Są gdzieś może w internecie jakieś filmiki (w miarę szczególowe) jak demnotować taki zderzak bo ja osobiście boję się to ruszać po przeczytaniu, że jakieś zaczepy/kołki się przy tym łamią co później pewnie wiązałoby się z kolejnymi wydatkami i kupowaniem zbędnych plastików.

Ps jutro zrobię jeszcze zdjęcia z przodu i dopytam którą konkretnie część zderzaka mam próbować przesuwać do przodu.

Comment

Kołki w Hondzie to akurat bajka. Wielokrotnego użytku i bez problemu się demontują. Ściągnij sobie serwisowke do viii gen i masz krok po kroku jak zdjąć zderzak.

Ewentualnie tutaj:

Comment

Manual ściągnąłem, czyli mam próbować delikatnie wysunąć do przodu zderzak pod prawą lampa?

Comment

Na tym zdjęciu wygląda że jest ok. Od kiedy zaczął tak wyskakiwać z ślizgu? miałeś jakąś przygodę? ściągał ktoś zderzak?

Comment

Hej.

Wyskakuje od jakiegos roku a co do przygod to jedyne co mi przychodzi do glowy to jakies otarcie spodem zderzaka o kraweznik bo o zadnym uderzeniu czegokolwiek nie moze byc mowy a przynajmniej od kiedy samochod jest w moich rekach a jest od jakichs 15 miesiecy i od tego czasu nikt nie sciagal tego zderzaka. Co sie dzialo wczesniej to nie wiem bo niby sprawdzalem w ASO przed zakupem ale tam to obejrzeli tyle ile im sie chcialo.
                  Jak wspomnialem wczesniej gdy nie ma upalow to zderzak potrafi sie utrzymac na swoim miejscu przez kilka godzin a gdyby ten plastki na koncu slizgu byl dluzszy o doslownie 1mm to bylbym sklonny postawic 5 zl ze trzymalby sie na miejscu caly czas.
                  Pod prawa lampa nawet na zdjeciu widac ze tak okolo 0,5-1cm jest glebiej schowany niz pod lewa jezeli porownac przy skrajnym wewnetrzym koncu lampy (no chyba ze to lampa jest delikatnie przesunieta) to moze byc to czy nie ma sensu liczyc, ze to cos da tylko trzeba zamowic ten ślizg? (Czego wolalbym uniknac bo nie lubie produkowac smieci)

Comment

Właśnie pod prawą lampą jest ustawiony idealnie. Jak jest cieplo do plastik miękknie i wyskakuje. Wg mnie wyrobiony ślizg od wiecznego dobijania ale zawsze możesz zdjąć zderzak i zobaczyć. Może coś go ciągnie na dół i dlatego ten róg wyskakuje.

Comment

Obejrze to bo i tak mam do zalozenia ledy do jazdy dziennej (w miejsce kierunkowskazow) to beda 2 pieczenie przy jednym ogniu.
                      Dzieki za pomoc

Comment

Jutro poszukam, wydaje mi się że mam gdzieś taki ślizg trzymający (używany) jak znajdę to mogę ci wysłać. Sprawdzisz czy będzie lepiej trzymać.

Comment

Taki ślizg nowy oryginalny kosztuje bodajże 27 zł od Honda Plaza na allegro plus koszt wysyłki. Więc czy jest sens wsadzać używany, który nie wiadomo czy jest dobry? Przecież czas pracy jest dużo bardziej warty niż ten plastik.

Comment

Zamieszczone przez Xxsoft Zobacz posta
                            Taki ślizg nowy oryginalny kosztuje bodajże 27 zł od Honda Plaza na allegro plus koszt wysyłki. Więc czy jest sens wsadzać używany, który nie wiadomo czy jest dobry? Przecież czas pracy jest dużo bardziej warty niż ten plastik.
                            Kierowałem się tym:

Zamieszczone przez itsme Zobacz posta
                            (Czego wolalbym uniknac bo nie lubie produkowac smieci)
                            Skoro ja już mam wyprodukowany to mogę oddać w ramach dbania o planetę. Oczywiste dla mnie jest wsadzenie nowego. Sam tak robiłem jak ściągałem zderzak mimo że stare trzymały dlatego leżą u mnie jeszcze stare.

Comment

Spoko panowie, jak bedzie trzeba to kupie ale to bedzie ostatecznosc po tym jak nic nie zadziala bo jak wspomnialem uwazam ze na tym swiecie mamy juz wystarczajaco duzo smieci.
                              Jezeli mozna to prosze link do konkretnej aukcji z w miare oryginalnym slizgiem ktory bedzie pasowal i wytrzyma min 5 lat.

Comment

Working...
                              X