Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Listwy ochronne, czy ktoś ma założone?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Listwy ochronne, czy ktoś ma założone?

Hej,
    Czy ktoś z Was ma listwy ochronne (orginalne lub nie)? Czy jest sens to zakładać? Jak to wygląda, mocno szpeci? Mam civic-a 2008, 5d.

pozdrawiam

Jeżeli już w pytaniu używasz słowa "szpeci' , to w takim przypadku oczywiście nie ma sensu zakładać.
    A jak to wygląda wystarczy popatrzeć na ulicach. Jest tego sporo.

Pozdrawiam

Comment

Zastanawiam się nad założeniem bo jadę do Francji na kilka tygodnia a wiem jak tam parkują.
      Jak to jest z tymi listwami bo nie mam doświadczenia z tym? Potem je można łątwo ściągnąć samemu?

Comment

Witam
        Też mysle o załozeniu listew ochronnych, po tym jak ktos mi uszkodził bok zderzaka.
        Tylko w Hondzie ceny sa horrendalne (np. listwy ochronne zderzaka przedniego nielakierowane ok. 300 a lakierowane prawie 500PN) a nieoryginalnych nigdzie nie moge znależć.
        Pozdrawiam

Comment

Ja po kilku wizytach na parkingach supermarketów zdecydowałam się na listwy i nie zaluję, (szkoda, ze nie zrobiłam tego przed wyjechaniem z salonu) wybór jest spory od oryginalnych hondowskich po zamienniki polskich producentów - i tu mozesz wybrać gładkie i z napisem CIVIC. Popatrz sobie na allegro i podejmij decyzję.

Comment

Sorki a o których listwach piszecie? Jeśli na zderzaki to jak mi się zdaje od roku modelowego 2010 nie ma już ori do sedana. Jak zamawiałem swojego , to nauczony doświadczeniami z poprzednich pojazdów wywalczyłem jako gratisek takie listwy- sprawdziłem na stronie HP i były oferowane.Przy odbiorze pojazdu diler oświadczył , że już ich nie można dostać.Rzeczywiście na stronie HP w dziale Akcesoria nie są oferowane. A do hb są. Ta Honda to bardzo dziwna firma.

Zamieszczone przez Bartez75 Zobacz posta
            Jak to jest z tymi listwami bo nie mam doświadczenia z tym? Potem je można łątwo ściągnąć samemu?
            Można bardzo łatwo.Bierzesz suszarkę do włosów i podgrzewasz.Złazi bez problemów.Widziałem jak robił to znajomy blacharz Astrze.Pózniej benzyna ekstrakcyjna żeby klej usunąć.
            Last edited by japs; 11-03-2010, 15:17.

Comment

A ja powiem,tak-pieprze te całe listwy,badziew. Dla mnie liczy się głównie rozsądek w parkowaniu,a nie wciskanie się w szczeliny,aby zaparkować kosztem lakieru,ja mam już 3 rok i jest elegancka(odpukać) Parkuje się troszkę dalej i jest w porządku. Listwy to znakomite miejsce do zbierania sie syfu i rdzy, i ja stanowczo powiedziałem NIE.
              Bartez75-no w francji tak jest,ale jak będziesz chciał ściągnąć to na 100% bedą jakieś slady.

Comment

Zamieszczone przez Lucas.FK2 Zobacz posta
                Parkuje się troszkę dalej i jest w porządku.
                Wiesz, nie każdy ma taki luksus z parkowaniem...

Comment

Ale to nie trzeba miec luksusu,poprostu z głową ,że tak powiem, szuka sie miejsca.

Comment

Zamieszczone przez Lucas.FK2 Zobacz posta
                    Ale to nie trzeba miec luksusu,poprostu z głową ,że tak powiem, szuka sie miejsca.
                    Luksus polega na tym, że a) można w ogóle znaleźć i b) że jak już znajdziesz, to parkujesz mając szansę, że nikt nie przyparkuje blisko.

No chyba, że twoje parkowanie z głową jest tak skuteczne, że w centrum dużego miasta zawsze znajdziesz miejsce 'trochę dalej'... Biorąc po uwagę, że jeśli nie zaparkujesz z kolegami po bokach w wystarczająco dobrej odległości, którzy wcześniej niż ty nie odjadą, to tak się składa, że samo 'po prostu z głową' nie wystarcza zawsze i wszędzie...

Są np. ludzie, którzy kupują terenowe samochody, bo inaczej przez kilka miesięcy w roku by do domu nie dojechali. To, że ty przez 365 dni w roku możesz, nie oznacza, że takie warunki ma każdy.

Comment

Witam
                      Założyłem oryginalne na przedni zderzak w ASO Hondy, niestety za 270 PLN, nielakierowane (zakryły mi uszkodzenia zderzaka).
                      Komplet nieoryginalnych (8szt do type S) to ok. 200 PLN + przesyłka.
                      Pozdrawiam

Comment

Witam
                        Poszukuję listw ochronnych na progi, żeby nie rysować lakieru butami.
                        Czy możecie dać jakieś namiary gdzie kupić ?
                        Auto Civic Coupe 2008 z USA

Comment

Własnie ten lakier na progach lubi się rysować butami.Kiepska jakość jak widać tego lakieru jest i w amerykańskich wersjach.Też myślałem o tych nakładkach na progi.Ale podobno lubi się tam miedzy nimi gromadzić woda i brud.Szczególnie zimą woda z solą.I jak mi mówiono, łatwo o korozję progów.Tak to łatwo to wszystko usunąć.Dlatego zrezygnowałem z nakładek i staram się uważać aby butami nie rysować progów.Choć i tak zawsze coś tam się pojawi zapewne po czasie.Ale lepsze to niż korozja.

Comment

Working...
                          X