Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woda przy korku wlewu paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Woda przy korku wlewu paliwa

Witam,

Jak w temacie, woda nie odpływa i sobie stoi. Spróbowałem dzisiaj przepchać odpływ (o ile to jest odpływ - chodzi mi o tą dziurkę poniżej uszczelki) jednak nic to nie dało - polalem trochę wody i dalej stoi, a obawiam się że może to mieć związek z mokrą podłogą przy kole zapasowym.
    Może ktoś ma jakiś pomysł jak to odetkać? Wsadziłem tam wykałaczkę jednak nie wiem czy nie jest za krótka.

Zamieszczone przez Raz Zobacz posta
    chodzi mi o tą dziurkę poniżej uszczelki
    Mam ten sam problem, nie wiem wlasnie czy jest to odplyw ale chyba nie. Cala wykalaczka CI tam weszla?

Comment

Zamieszczone przez kamillm Zobacz posta
      Mam ten sam problem, nie wiem wlasnie czy jest to odplyw ale chyba nie. Cala wykalaczka CI tam weszla?
      Właśnie nie cała, tylko trochę mogłem wepchnąć. Pojechałem do znajomego do garażu i przedmuchal tę dziurkę sprężonym powietrzem i teraz odpływa jak powinno.
      Niestety bude i tak będę musiał rozebrać żeby sprawdzić skąd leci woda do bagażnika.

Comment

Niestety bude i tak będę musiał rozebrać żeby sprawdzić skąd leci woda do bagażnika.
        W sumie to nie musisz, chyba, że w celu osuszenia https://www.civicforum.pl/showthread...824#post334824

Comment

i teraz odpływa jak powinno.
          Ja tez wyczyscilem w weekend ta dziure i nie wiem czy to na pewno odplyw bo nalalem tam wody i w sumie stala, chyba, ze to bardzo powoli odplywa. Mocniej grzebac nie chcialem w tym bo balem sie ze to moze jednak nie byc odplyw i woda bedzie gdzies leciala do srodka. Mozesz zrobic zdjecie jak wyglada ten odplyw u Ciebie, bo u mnie tak jak ponizej

2018-02-06 08_50_04-Inbox – [email protected] - Iron.jpg

Comment

Tak to jest odpływ. Po moim grzebaniu wykałaczką i wlaniu wody zaczęło odpływać jednak bardzo powoli (tak jak u Ciebie woda stała i dopiero po jakimś czasie spłynęła). Jak mechanik przedmuchal to spływa od razu. Też próbował wsadzić tam drut jednak jest to chyba ułożone pod dziwnym kątem, że nie chciało pójść dalej. Powietrze załatwiło sprawę.

Comment

tak jak u Ciebie woda stała i dopiero po jakimś czasie spłynęła
              Poobserwuje w takim razie jak to bedzie wygladalo podczas opadow i jesli bedzie nadal stala woda to podjade gdzies zeby to przedmuchac.

Comment

mam podobny problem proszę o info czy za tą dziurką jest jakiś wężyk czy woda wydostaje się bezpośrednio na zewnątrz?

Comment

To jest dobre pytanie, gdzieś chyba wyczytałem, że jest tam coś w rodzaju rurki odplywowej i woda leci na nadkole po prostu.

Comment

Working...
                  X