Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Magic seats, a pasy bezpieczeństwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Magic seats, a pasy bezpieczeństwa

Witam,

Jestem prawie zdecydowany na Civica VIII, jednak z emocji zapomniałem przy sprawdzaniu autka na żywo sprawdzić ważnej dla mnie cechy. Czy jeśli podniosę tylne siedziska do góry i powiedzmy wsadzę rower w wolne miejsce, które dzięki temu powstanie, to czy mogę zapiąć pasy bezpieczeństwa tak, by ten rower zabezpieczyć przed przemieszaniem w razie np. awaryjnego hamowania? W razie wypadku taki niezabezpieczony duży obiekt może być mega niebezpieczny, dlatego wolę być pewnym czy Honda wzięła ten fakt pod uwagę.

Pozdrawiam

Po podniesieniu siedzeń, zapięcie pasów zostaje w podłodze a pasy też można wyciągnąć więc nie ma problemu z zapięciem przewożonego roweru. Oczywiście zakładając że się tam zmieści bo tego nie sprawdziłem

Comment

Kiedyś próbowałem zmieścić rower po złożeniu siedzeń - niestety był zbyt szeroki, dłuższy od kanapy. Na pewno jakiś dziecięcy się zmieści, ale dla dorosłego raczej nie. Może po zdjęciu koła?

Ja rower chowam w bagażniku po złożeniu foteli - rower się mieści - i z kołami 26'' i z 29'' (tu jednak trzeba skręcić kierownicę tak aby przednie koło leżało pionowo i przybić je przednim fotelem)
      "mocuję" rower siatką jaką mam w bagażniku, jeszcze bardziej bezpieczne byłoby wpięcie linek do uchwytów w bagażniku (są 4 sztuki) okręcając i stabilizując nimi ramę, będzie jeszcze pewniej
      Last edited by szuwi; 28-01-2018, 20:39.

Comment

Working...
      X