Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spodnia osłona silnika w VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spodnia osłona silnika w VIIIgen

Witam
    potrzebuję porady odnośnie wyboru przy zakupie obudowy silnika. Oryginalną musiałem zdemontować ponieważ była popękana i dobiłem ją wjeżdżając w śnieg , wystawały z niej plastykowe elementy które tarły podłoże.
    Przeglądając ogłoszenia odnalazłem kilka propozycji:

oryginalne używane obudowy :

ale trafiłem również na zamienniki :

Jako że jestem laikiem w temacie, proszę o udzielenie odpowiedzi czy jest sens montowania niekompletnej obudowy silnika (pozbawionej aluminiowych elementów) Takich ogłoszeń jest najwięcej:

Z góry dziękuję z odpowiedź. Pozdrawiam

...oj, to nie w tym dziale, dlatego nikt nie pisze. przenoszę do 8 gen.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zauwaz ze zamiennik jesli sie nie myle nie ma odkrecanej aluminiowej czesci do wymiany oleju...

Comment

zamiennik nie! Ja kupiłem z rok temu i badziewie straszne... Przede wszystkim okazała się za krótka o jakieś 10 cm, oczywiście nie ma tej aluminiowej płytki do wymiany oleju, cała jest z tworzywa które po rozgrzaniu się od silnika śmierdzi na tyle że czuć to trochę w kabinie. no i jak się rozgrzała to się "naciągnęła", obniżyła i zaczęła wisieć na tyle nisko ze zacząłem haczyć nią o byle co... szczerze nie polecam

Comment

Mam ten sam problem z tą osłoną. Przy zmianie oleju pozrywałem zaczepy do tej aluminiowej blachy bo śruby były zardzewiałe i zapieczone. Sama blacha w stanie bdb, ale leży w garażu bo plastik do wymiany ;/

śruby wyglądały gorzej niż na tym oryginalnym używanym z allegro.
          Milano Red by Gdanny0

Comment

Jak oceniacie w ogóle konieczność zakładania tej osłony? Rozumiem, że oprócz ochrony przed zabrudzeniem silnika ma ona za zadanie przede wszystkim chronić miskę olejową przed uszkodzeniami mechanicznymi

Comment

Może przed kamyczkami i zimną kąpielą rozgrzanego silnika. Przed czymś większym raczej nie. Jak dobrze pukniesz to pęknie, a blachę można śrubokrętem przebić.
              Milano Red by Gdanny0

Comment

miałem dzisiaj przegląd na 100k na liczniku i z ciekawości zapytałem o tę osłonę.... tysiąc pincet... bez śrub mocujących... ja nie wiem jakiego kleju w tym dziale finansów Hondy się tam nawąchali...
                Milano Red by Gdanny0

Comment

cześć,
                  podłącze się pod temat, w zakupionym przeze mnie parę dni temu Civicu 8 Sedanie brakuje osłonki pod silnikiem. Z tego powodu wszystko się strasznie kurzy pod maską. Zauważyłem że sporo jest w internecie osłon ale wszystkie dedykowane do UFO. Prośba o informację czy ta cześć jest kontabitylna i mogę kupić taką jak jest dla UFO?

Comment

Czyli lepiej tego nowego zamiennika nie kupować za około 140zł, lepiej poszukać w dobrym stanie używaną oryginalną osłonę? Bo ponad 1000zł za oryginalną nową osłonę płacić to przesada.

Comment

Sedany 8gen nie mają osłon. Wyjątkiem jest hybryda, która ma obudowane plastikami całe podwozie.
                      Moje FD7

Comment

Working...
                      X