Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

VIII sedan woda w bagażniku - inaczej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• VIII sedan woda w bagażniku - inaczej

Woda inaczej bo ja wiem skąd ona jest.
    W sedanie (VIII) podczas albo po deszczu, na klapie bagażnika ( na pionowej płaszczyźnie z rejestracją) jest woda. Otwieram bagażnik i ta woda spływa gdzieś obok (pod) lamp i leje się do bagażnika.
    Strasznie wkurzające to jest. Tylko u mnie tak jest ? A może trzeba by uszczelnić pomiędzy lampą a blachą ale boję, się, że woda nie będzie miała odpływu.

woda bagażnik.jpg

Ten typ tak ma.
    Moje FD7

Comment

tam są szczeliny miedzy lampami i tam siedzi woda, musisz po myjce albo po deszczu ją wylać albo sama wyparuje, zaczęto tak składać od 7 gen bo wcześniej nie było takich rzeczy co i mnie zaskoczyło, obecnie już mnie nic nie zaskakuje: po otwarciu bagażnika leci woda ?!
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Leci dokładnie z miejsc oznaczonych strzałkami. To co uzbiera się pod pampą oraz ścieka z blachy.
        Chyba odkręcę lampę i zobaczę jak to wygląda od środka. Może coś poradzę.
        Zrobię zdjęcia dla potomności.

Comment

lepiej lampy nie odkręcaj, uszczelnienie lamp jest bardzo liche, to są pianki raz wygnieciona będzie ciekła i może się zdarzyć że po tym wykręcaniu i ponownym składaniu uszczelki nie będą ci trzymać szczelności i dopiero będzie bobu woda będzie się zbierać i będzie bajoro w tylnym kole.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X