Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Topiące się plastiki wewnątrz kabiny jak jest ciepło

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Topiące się plastiki wewnątrz kabiny jak jest ciepło

Witam, mam taki problem, podczas ostatnich ciepłych a teraz już upalnych dni zauważyłem najpierw na manetce od skrzyni biegów, a teraz nad radiem że wierzchnia warstwa plastików się stopiła (tak jakby się zagotowała), i teraz się łuszczy. Ciekawi mnie czy to normalne w tym samochodzie bo nie spotkałem się wcześniej z czymś takim, czy taka jakość wykonania wnętrza dotyczy większości egzemplarzy tego samochodu czy coś po prostu u mnie jest nie tak. Civic z 2007r wersja sedan - pl salon. Boję się, że niedługo tak się stanie w całym samochodzie a zadbany środek będzie przypominać Poldka zamiast Civica, chociaż nie wiem czy nawet w Polonezie taki problem po 30 latach potrafi wystąpić..

Wiesz co, przez to słońce jedynie co zauważyłem to nagrzaną niesamowicie gałkę zmiany biegów i oczywiście lawe a nie deskę rozdzielczą ale nic mi się nigdy nie roztopiło, kiedyś kupiłem taką mate na szybę( jakbym gdzieś jechał dalej to żeby nie było drapania przez zimę) i wykorzystuje ją teraz idealnie na takie upały, kładę mate na całą deske rozdzielczą , jest duża więc kierownica również jest przykryta, idealnie odbija ciepło. Mata kosztuje może 20-30 złotych a jest rewelacyjna. Zdjęcie poglądowe a kupisz ją w większości marketów.

mata-przeciwsloneczna.jpg
    Last edited by Tomek0512; 31-07-2017, 16:17.
    Zapraszam do obserwowania i komentowania: RED ===DREAM===TYPE R

Comment

Mam podobną ale z twardszego materiału że składa się jak roleta, tanich nie kupuj bo jak założysz od zewnątrz to wiatr potarga.
      http://www.civicforum.pl/showthread....Civic-2006-1-8

Comment

Ja od siebie mogę polecić folie elektrostatyczną.
        Klik
        Można ją zamontować na stałe jak zwykłą folie albo montować przy wysiadaniu z samochodu a potem odlepiać. U siebie nie zauważyłem, żeby się topiła przy gorączkach.

Comment

Zbigi, zapodasz linka do tej rolety?

Comment

a masz zapach do auta? jesli tak to prawdopodobnie od tego Ci sie topi plastik...tez mialem taki problem i okazalo sie ze zapach(zalezy od rodzaju zapachu) odbijal promienie sloneczne na deske i dlatego tak sie dzialo pzdr.

Comment

Working...
            X