Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CIVIC VIII - sedan [gruntowne odświeżanie]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• CIVIC VIII - sedan [gruntowne odświeżanie]

Witam, posiadam CIVICA VIII generacji w wersji sedan z motorem 1,8 benzynka. Auto jest całkiem przyjemne, podoba mi się sylwetka nadwozia jednak kupiłem trochę wyeksploatowany (kupiony od dealera Hondy) egzemplarz gdzieniegdzie wychodzi ruda itp. Oba zderzaki już zdążyły przejść swój chrzest (stłuczki parkingowe, obcierki).

Ogólnie chciałbym auto cale pomalować, wymienić zderzaki i tylna klapę. Wyciągnąć wgniecenia itp. Jeszcze nie bylem u "specjalisty", może obędzie się bez wymiany tych elementów ale słyszałem ze raz ruszona blacha w japońcu będzie zawsze rdzewieć.

Na początek chciałem zapytać jak się nazywa listwa plastikowa pod przednim zderzakiem bo niestety gdzieś się zgubiła, a nie mogę wyczaić tego elementu na aukcjach. Mam tez pytanko jakie pokrowce polecacie do sedana, można gdzie kupić sensowne pokrowce które po założeniu będą ładnie dopasowane (nie jakieś sznurowane z tylu fotela badziewie, bo niestety tapicerkę tez mam już wygnieciona i lekko puszcza szwy, zamierzam to zszyć i założyć ładne pokrowce. Kierownica tez wyślizgana, lepiej szukać używki czy oddać do regeneracji albo do obszycia skórą?

Dodatkowo mam pytanie ile w Waszym przypadku fachowiec liczył za wyciągniecie wgniecenia, żeby ktoś nie zrobił ze mnie jelenia na starcie, jeszcze miałbym pytanie o amorki jakie kupić Sachs? wiem ze do każdego elementu istnieje pod forum ale jak już ktoś to czyta to mógłby powiedzieć. Auto odświeżam dla siebie i chce je zostawić na długo, jako drugie w domu.

Dzięki za odpowiedzi, chętnie odpowiem na wszystko jak czegoś nie dopisałem, po naprawie zamierzam auto oddać do gruntownego odświeżenia wnętrza i lakieru, niestety rysy mam chyba naokoło dlatego sama wizyta w spa nic nie da.

Witamy.
    Zerknij proszę do regulaminu forum, pierwszy post powinieneś umieścić w innym miejscu.
    Jeśli chodzi o Twoje pytania... Poruszyłeś wiele tematów na raz, zamiast użyć wyszukiwarki forumowej. Na wiele pytań masz gotowe już odpowiedzi.
    Nie piszemy multipleksowo w dziale technicznym, szukamy konkretny temat i tam próbujemy uzyskać odpowiedź.
    Wiem że Tobie tak wygodnie, ale jak zaczniesz aktywnie korzystać z forum to zrozumiesz i docenisz o czym piszę.
    W przeciwnym razie defragmentujesz zasoby a chaosu tu nie chcemy.
    Co Ci mogę zaproponować, to zrób kilka fotek swojego auta i umieść je w dziale nasze auta.
    Wówczas takie pytanie możesz zadawać w jednym wątku.
    Zamykam, dostosuj się proszę do tego co napisałem.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Working...
    X