Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Napinacze pasów w VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Napinacze pasów w VIIIgen

Witam,

niestety moja Honda miała małą przygodę i niestety ucierpiał przód. Pomijając uszkodzoną maske, zderzak, prawy błotnik etc. do wymiany są również lampy ( są to xenony) oraz wystrzeliła podszuka kierowcy i pasażera... Moja Hania to 1.8 Type S 2008r. (przed liftingowa). Mam pare pytań odnośnie częsci:

1. Czy mogę zakupić normalne lampy i przełożyć tylko żarniki, przetwornice i cały osprzęt z swoich xenonowych lampy czy musze szukać stricte xenonowych lamp ( w moich pękł klosz i oczywiście zaczepy)

2. Czy napinacze / dopinacze pasów są takie same dla wersji 3d oraz 5d? znalazłem oryginalny komplet w BDB stanie ale jest od wersji 5d

3. Wyczytałem, że maska jak i błotnik są takie same dla wersji 3d jak i 5d ale chciałem się upewnić czy tak faktycznie jest.

Z góry serdecznie dziękuję za jakąkolwiek pomoc
    Pozdrawiam

1. Klosze w lampach są takie same. Korpus wewnętrzny prawie taki sam - poza przetwornicami które są zamontowane na korpusie jest jeszcze osłonka przed palnikiem xenon. W halogenach ich nie ma a bez niej będziesz walił ostro po oczach.
    2. Nie wiem, ale raczej takie same.
    3. Maska taka sama. Błotnik... O który element Ci chodzi? Plastikowe listwy nadkoli (sierpy), progi oraz przednia i tylna dokładka (dolne części zderzaków) są inne dla 3D i 5D.

Wiem że to trochę upierdliwe, ale następnym razem postaraj się wyszukać temat oddzielnie dla konkretnego pytania. Bo tak to trochę defragmentujemy zasoby forum. Bieżący temat zostanie dla napinaczy pasów.
    Ksenony -> https://www.civicforum.pl/showthread...ghlight=klosze
    Kompatybilność nadwozia 3D i 5D -> https://www.civicforum.pl/showthread...t=b%C5%82otnik
    Last edited by Butler; 27-11-2016, 15:25.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Dziękuję za odp. i następnym razem zastosuję się do zaleceń

Pozdrawiam

Comment

Working...
      X