Chodzi tu o tzw. "akwarium". Dziś zauważyłem, że... Odpadł znaczek Hondy. Jak mam się do tego dostać aby go zamontować ponownie? Chyba użyje do tego jakiegoś kleju bo przeciez to jest dramat. Już nie ma co chyba odpalać w tych plastikach.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Grill w VIIIgen - rozkład na części pierwsze
Collapse
X
-
Pokaż fotkę jak to wygląda.
Powinno dać się rozkleić na ciepło, widziałem już różne patenty w nim.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
-
IMG_20160801_132622.jpg
Myślałem aby zdjąć całość i "od tyłu" się tam dostać. Na tym czarnym elemencie są śluby, myślę, że od wewnętrznej strony da się po prostu to jakby otworzyć?
Mogę się mylić, nigdy nie demontowałem. Domyślam się, że jest to po prostu na zwykłych bolcach i podczas jazdy po naszych kochanych drogach, pod wpływem wstrząsów się lekko wysunęło.
Jestem trochę optymistą, bo nie widzi mi się jakoś tego rozklejać :/
Comment
-
Zaglądnij tutaj - https://www.trafo.strefa.pl/honda/, ten facet to mistrz i tyle . Ja już raz rozbierałem grill bo jakiś matoł wjechał mi na parkingu w niego i zerwał kompletnie wszystkie zaczepy
, ale to była prostsza sprawa bo po prostu odpadł a w drugą stronę montaż był łatwiejszy . U "TRAFO" chyba jest manual jak to rozebrać . Pozdrawiam
Comment
-
Witam, temat już zapewne dawno nieaktualny ,ale gdyby komuś przydały się wskazówki to, całe ,,akwarium'' jest rozbieralne. Znaczek jest wciśnięty na 2 zaciskach , a śrubki które widać na zdjęciu u - d3zet - trzymaja płytkę, do której jest ,,zatrzaśnięte'' logo. Samo akwarium po wykręceniu, trzeba grzać opalarką kilka dosłownie minut , nie za blisko, i używając łopatek ,szpatułek, powoli rozklejać. Trzeba uwazać na zatrzaski aby się nie wyłamały. Po naprawie, wszystko robić w odwrotnej kolejności. Ponowne grzanie i sklejenie, tym samym klejem , który zostaje w fudze, choć można dodać go więcej, np , jakiś silikon do klejenia plastiku. Temat znam bo przerabiałem ostatnio.
Comment
Comment