Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odstająca osłona klamki drzwi przednich.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odstająca osłona klamki drzwi przednich.

Witam!

Mam problem ze srebrnymi ozdobnymi osłonkami klamki drzwi przednich w UFO htb 2007. Prawdopodobne na skutek kruszenia się tworzywa (wietrzenie? może temperatury?), z obydwu stron auta pękły przednie mocowania "grotów" (odłamał się plastikowy kołnierz, mocowany wkrętem). W efekcie cały plastik odstaje, trzymając się tylko na tylnym mocowaniu... Klej cyanowy nie daje rady niestety.

Ktoś może miał podobny problem i go rozwiązał?
    A może te plastiki można dokupić nowe w ASO? Choć jak znam życie Honda sprzedaje zapewne cały zespół klamki...
    Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
    Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Pokaż fotkę jak to wygląda
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Odkopie trochę temat bo po zimie spotkało mnie to samo i też dwie strony, w sumie porażka .Już się wystraszyłem że ktoś chciał mi do auta wejść.

20170415_181516.jpg

Jakieś rady? Wymiana tych nakładek czy klejenie ma sens?

Comment

Miałem u siebie to samo, przykleiłem rok temu i jest dobrze do tej pory

Comment

Też tak miałem, nawet wyglądało identycznie.
          Najlepiej użyć do sklejenia kleju dwuskładnikowego (żywica epoksydowa) ponieważ inne, typu Superglue nie będą trzymały...
          Ja to skleiłem na żywicę właśnie, a że ona schnie ok 4-5 godzin to na ten czas docisnąłem klamkę w garażu, poprzez wstawienie pomiędzy klamką a ścianą garażu listewki drewnianej. Oczywiście od strony klamki najlepiej owinąć listewkę materiałem, aby się nic nie porysowało. No i klamka sklejona śmiga jak nowa

Comment

Zmagam się z tym samym, niestety dwuskładnikowy klej chwyta u mnie tylko na chwilę
            Nie widzę pod klamką plastiku jaki ma ją łączyć z obudową za wyjątkiem tego wystającego elementu na rogu osłonki jaki widać w 2 posty wyżej - czy to jedyne miejsce które podklejaliście?

Comment

Witam, kupiłem hondę z tym samym problemem. Pomógł klej do szyb samochodowych, długo schnie, więc trzeba klamkę na noc ścisnąć. Pół roku spokoju i oby tak dalej

Comment

U mnie dzisiaj odpadła całkiem a od jakiegoś czasu była juz odłamana jak na zdjęciu. Czyli co dwuskładnikowy klej lub do szyb?

Comment

hej,
                  miałem ten sam problem (dokładnie ten sam), użyłem epoxy z ciastoramy, pół roku się trzyma, nic nie trzeszczy, nie lata itp.\

@edit: dodam, że nie zabetonowałem całego plastiku do drzwi, tylko odkręciłem te plastikowe tulejki, dokleiłem do srebrnej ramki i potem wszystko normalnie przykręciłem
                  Milano Red by Gdanny0

Comment

Working...
                  X