Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana drzwi (lewy tył) w VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana drzwi (lewy tył) w VIIIgen

Witam,

ostatnio na parkingu ktos uderzyl mi w tylne lewe drzwi...wyglada to dosc kiepsko. Pytalem w paru warsztatach blacharskich i lepiej jest kupic uzywane drzwi, niz szpachlowac, wyklepywac, malowac i cieniowac - taniej i nie ma tyle szpachli jak mi mowili.
    Patrzac za drzwiami do kupienia ceny nie sa az tak wysokie, ale mam pare pytan:

- czy szybe z orginalnych drzwi trzeba zamontowac do nowych drzwi? czy to jest obojetnie jaka jest szyba w drzwiach?
    - mam Honde civic 2008 1.4 84 kM czy w kazdej hondzie sa elektryczne szyby z tylu?

Dzieki za odp

Pozdrawiam

Zamieszczone przez wosh Zobacz posta
    - czy szybe z orginalnych drzwi trzeba zamontowac do nowych drzwi? czy to jest obojetnie jaka jest szyba w drzwiach?
    Drzwiom bedzie wszystko jedno jaka szyba jest w drzwiach, pod warunkiem, ze nie masz np przyciemnionych. Zalezy tez czy kupisz drzwi uzbrojone czy nie. Dodatkowo, przy odsprzedazy ludzie zwracaja uwage na roczniki na szybach, wiec czasem warto sie pomeczyc

Zamieszczone przez wosh Zobacz posta
    - mam Honde civic 2008 1.4 84 kM czy w kazdej hondzie sa elektryczne szyby z tylu?
    Nie widzialem UFO z korbotronikiem. Az zerknalem w ulotke. Nawet wersja BASE miala 4x el szyby

Comment

Na allegro sa drzwi od 300zl wzwyż.... czesto pojawiaja sie drzwi bez szyby. Gadałem z moim mechanikiem i mi powiedział, ze uzbrojenie i wymiana drzwi to będzie koszt ok 100zl.... Wymiana szyby ze starych drzwi do nowych to chyba nie jest wielki koszt co?

Comment

Wymiana szyby to nie jest skomplikowana sprawa... cenowo nie wiem jak to wyglada.

Comment

Czy ktoś miał już okazję wymieniać drzwi z tyłu i mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami? Jakiś czas temu przytarłem tylne drzwi z prawej strony. Naprawa w ASO 1500 PLN (malowanie tylnych drzwi + cieniowanie przednich). Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem będzie zakup całych drzwi w takim samym kolorze, ale jedyne czego się obawiam to różnica w kolorze lakieru...

Comment

Witam i nieco odgrzewam
            Miałem przycierkę na parkingu i będę wymieniał drzwi (sama blacha) i będę sam przekładał całą ich zawartość.

Stąd moje pytanie - czy muszę zwracać jakąś szczególną uwagę na jakieś szczegóły? Tj. czy są jakieś typowe problematyczne miejsca, albo elementy, które łatwo uszkodzić?

Comment

Working...
            X