Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sedan VIII deska rozdzielcza - co to jest ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• sedan VIII deska rozdzielcza - co to jest ?

Ponieważ już, już prawie jestem właścicielem Civica
    pytanie co to jest a raczej co tw tym miejscu powinno być ?
    Mamy w rodzinie drugiego sedana w podstawowym wyposażeniu. Myślałem, że w Executivie coś w tym miejscu wetknęli ale nie. A może w czyimś aucie coś jednak jest.

deska2.jpg

I druga sprawa. Znów nawet w Executiv są zaślepki (a) a co powinno (mogło by) być ?

deska1.jpg

zaślepki zastępcze na dodatkowe diody tudzież urządzenia pokrętła etc.
    A ta przy przycisku awaryjnych to wygląda na naklejkę komputerową INTEL INSIDE
    Gratuluję niskiego przebiegu, u mnie prawie 258 kkm
    4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
    Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
    https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Dzięki ale to nie zdjęcia mojego auta. Moje odbieram w poniedziałek.
      A przebieg mniejszy niż ten na zdjęciu o 337 k km :-))

Comment

Zaślepka koło radia - widziałem tam wejście SD CARD, chyba tylko w wersjach z nawigacją.
        Zaślepka pod lewym nawiewem - w execu jest tam guzik do spryskiwaczy lamp xenonowych (mowa o polifcie bo tylko tam jest xenon).
        Moje FD7

Comment

Czyli jeśli spryskiwacze są to są xenony ? Czy występowały spryskiwacze też dla halogenowych żarówek ?
          Muszę wymyślić czym zająć tą zaślepkę przy klawiszu awaryjnych. Myślałem o USB ale po co jeśli już jest w podłokietniku.

Comment

Z tego co kojarzę spryskiwacze były także w zwykłych halogenach na rynek skandynawski. Ale do dotyczy FN/FK, nie wiem jak w 4D
            Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Dobra, dzięki, zostawmy już te dywagacje.
              W poniedziałek będę miał auto to będę wiedział i się pochwalę.

Comment

Zaciekawil mnie ten temat i chwilkę poszperałem po necie i co do pierwszej zaślepki (tej nad awaryjnymi), to wynika mi, że tam była kontrolki poduszki powietrznej pasażera, ale chyba tylko w amerykańskich wersjach (i raczej nie ważny poziom wyposażenia czy silnik 1.8/hybryda - na zdjęciach wszystkie amerykańskie sedany to mają, a z europejskich żaden). Np.

A co do drugiego to nie wiem, ale pewnie spryskiwacze jak już było wyżej pisane.
                Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
                Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

Jeszcze czegoś nie mogę się doszukać.
                  Ktoś na forum dał instrukcję jak zmienić komunikat powitalny na wyświetlaczu radia?

Co do przycisków to w mojej H jest tak

Screen Shot 04-22-16 at 02.25 PM.JPG

Sprysk reflektorów, wyłącznikASR i pusty. Nie ma poziomowania czyli są ksenony.
                  Last edited by eror; 22-04-2016, 14:28.

Comment

Auto zanabyte - są ksenony.

Comment

Rozwiązanie pierwszego pytania znalazłem przy okazji szukania odpowiedzi na inne pytanie :-)
                      W autach z USA jest tam klawisz deaktywujący poduszkę pasażera.

Screen Shot 04-30-16 at 03.08 PM.jpg

Comment

A czy wył VSA i spryskiwacza powinny być podświetlone?
                        Nocą jechałem i ciemne były.

Comment

Są podświetlane. Jedyny guzik jaki nie ma podświetlenia to blokada otwierania szyby po stronie pasażera.
                          Moje FD7

Comment

Dzięki. Zatem muszę je wyszarpać i wymienić.

Comment

Working...
                            X