Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Demontaż świateł oraz blendy na klapie bagażnika w VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Demontaż świateł oraz blendy na klapie bagażnika w VIIIgen

Witam
    chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę zdjąć całą obudowę świateł tylnich na klapie bagażnika w hondzie civic ufo. Chciałbym wyczyścić porośnięte glony(?) na krawędziach (ramce) właśnie tych świateł i szukam na to dobrego sposobu. Jeśli istnieje inna metoda niż ich demontaż ( choć nie wiem czy w te krawędzie idzie np włożyć coś cienkiego i to wybrać ) np jakis środek w płynie to byłoby super. Ogólnie to moje pierwsze auto i w temacie eksploatacji i kosmetyki aut jestem zielony. Pozdrawiam

Zapraszam do regulaminu forum i zastosowania się do jego zapisów.
    Demontaż nie jest trudny, ale trochę czasochłonny.
    Co chcesz zdjąć? Wszystkie lampy oraz blendę?
    Jakie masz nadwozie?
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Nadwozie hatchback, chcę zdjąć całą część świateł na samej klapie bagażnika (to chyba jedna duża część). Czy jest gdzieś jakiś film czy instrukcja jak to zdjąć krok po kroku?

Comment

Ogarniesz regulamin forum to z chęcią pomogę.
        Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Widzę że regulamin już ogarnięty...
          No więc jak obiecałem tak pomogę.
          Światła w klapie składają się z trzech głównych elementów.
          Blendy środkowej oraz świateł (L+P)

Po pierwsze to trzeba zdemontować wewnętrzne poszycie w klapie bagażnika.
          Świetny przewodnik demontażu wykonał TRAFO którego serdecznie pozdrawiam

Po zdjęciu tych osłon ukaże się dość sporo śrubek. Właśnie one trzymają nasze lampy oraz blendę. Nie zapomnij powyjmować żarówek

Last edited by Butler; 01-04-2016, 15:29.

Comment

A czy jest różnica lift od polifta z tą blendą środkową ? Bo rozszczelniła się i woda stoi tam musze zakupić nową i pytanie czy różnica jest ?

Comment

Blendy przed i poliftowe się różnią. Ogarnięty elektryk dojdzie do ładu, ale są innego typu oprawki na żarówki i w innych miejscach są umieszczone.

Comment

Tylna klapa - wymiana blendy

Witam serdecznie,

Chciałbym zdemontować blende tylnej maski tą w kolorze nadwozia w jaki sposób mogę to zrobić?
                Czy ktoś je zorientowany jakie będą potrzebne zapasowe kołki montażowe?

Comment

Blendę tylnej maski? Możesz przybliżyć o co dokładnie Ci chodzi? Jeśli o blendę pomiędzy światłami to info masz powyżej.

Comment

Ja rozumiem, ze chodzi o plastikowa oslone klapy - ona jest w kolorze nadwozia. Polecam lekture serwisowki
                    Chłopaki donoszą, że to cięzka operacja, zeby nie pourywać spinek

Comment

Spinki planuje dokupić W większości na allegro mają pourywane zaczepy i to mnie bardziej martwi
                      Blenda w kolorze czarny zadbana z całymi zaczepami poszukiwana od zaraz, może ktoś coś wie?

Comment

Zamieszczone przez Butler Zobacz posta
                        Blendy przed i poliftowe się różnią. Ogarnięty elektryk dojdzie do ładu, ale są innego typu oprawki na żarówki i w innych miejscach są umieszczone.
                        Nic nie trzeba przerabiać.Oprawki te same,żarówki te same.Jedynie w polifcie nie ma przeciwmgielnego jak w typR.

Comment

to się nazywa blenda tylnych świateł.
                          Gdyby co, to jeszcze to:
                          klapa bagażnika 5D - demontaż

korzystaj z wyszukiwarki tematów.
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                          X