Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłokietnik w VIIIgen. Demontaż, zawias, obudowa, zamknięcie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podłokietnik w VIIIgen. Demontaż, zawias, obudowa, zamknięcie

Witam.
    Mam ułamany zawias w podłokietniku. Powiedzcie czy wystarczy kupić samą część "górną" czy potrzebuję cały podłokietnik z tunelem? W jaki sposób jest on zamocowany do tunelu?
    20160312_165031.jpg
    20160312_165007.jpg

Wygląda jakby ułamało się tylko w górnej części, więc najlepiej byłoby pozbierać to, co wpadło pewnie do tunelu pod podłokietnikiem.
    Potem dopasować do klapy górnej i zmajstrować coś, co zastąpi ułamane elementy.

Albo kupić w ASO czy gdzieś Tylko co będziesz musiał kupić
    sigpic
    UFO, 1.8 Sport
    Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Ktoś rozbierał kiedyś "pokrywę" podłokietnika? Jak jest to zamontowane do tunelu?

Comment

Mi by się nie chciało kombinować...
        Na Allegro całe schowki od 50 do 200zł
        Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Tunelu mi żal. Taki ładny bez ryski.
          I tak pewnie trzeba zrobić. A pytałem tylko, ponieważ niedaleko mnie na allegro znalazłem samą "górę".

Comment

Caly ten schowek przykrecony jest na śruby - wystarczy odkręcić

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Comment

Tu się podepnę. Istnieją może jakieś nakładki na podłoketnik?

Comment

Nakładki nie kojarzę, ale sam się zastanawiam czy nie udać się do jakiegoś tapicera co ogarnie mi sfatygowany już trochę materiał podłokietnika i elementów podparcia ręki na drzwiach.
                Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Zamieszczone przez Butler Zobacz posta
                  Nakładki nie kojarzę, ale sam się zastanawiam czy nie udać się do jakiegoś tapicera co ogarnie mi sfatygowany już trochę materiał podłokietnika i elementów podparcia ręki na drzwiach.
                  Ja mam jakąś krótką rękę, więc żeby było wygodniej ją opierać przydała by się nakładka.

Comment

Podłokietnik/plastikowa obudowa

Witam,

To mój pierwszy post, starałem się znaleźć podobny temat na forum ale nie udało mi się.
                    Kupiłem tydzień temu Civica z 2007 i teraz jak już pomału pierwsza radość z zakupu mija zaczynam znajdować różne ciekawe rzeczy.
                    Czy to normalne, że ta cała obudowa, w której jest podłokietnik i ten przesuwny schowek na napoje po prostu się podnosi kiedy się ja złapie z tyłu?

Comment

Odpowiem sobie sam - zauważyłem że są tam z tyłu dwie zaślepki z lewej i z prawej i miejsce na śruby żeby to przymocować więc nie powinien się unosić.
                      To może ktoś może mi powiedzieć jakie muszę tam wkręcić śruby żeby to przykręcić?

Comment

Dokładnie taka śrubka tam jest:
                        20180128_192057.jpg
                        Nie mam suwmiarki żeby pomierzyć tą śrubkę ale jest na klucz 8 więc powinna to być śrubka M5 o długości około 15mm

Comment

Dzięki śliczne jutro gdzieś kupię.

Comment

Zamykanie podłokietnika

Witam wyrwałem prezez przypadek uchwyt z podłokietnika, chodzi dokłanie o zamykanie . Na internecie szukałem pod różnym nazewnictwem lecz znalazłem tylko cały podłokietnik

Comment

Working...
                            X